Megjelent: 8 éve

Karas Mónika lehet az NMHH új elnöke

Az Index úgy tudja, Orbán Viktor hamarosan bejelenti, hogy Karas Mónikát, a Magyar Nemzet és a Hír TV jogászát jelöli a médiahatóság élére az áprilisban elhunyt Szalai Annamária utódjául.

Karas Mónika, a Magyar Nemzet és a Hír TV jogásza mellett olyan ismert neveket emlegettek az esélyesek között, mint Deutsch Tamást, a Fidesz EP-képviselőjét, Böröcz Istvánt, az MTVA vezérigazgatóját, Koltay Andrást és Auer Jánost, a Médiatanács tagjait vagy Tirts Tamás egykori fideszes képviselőt, aki korábban az ORTT kereszténydemokrata delegáltja volt.

Az Index úgy tudja, hogy a szakmai szervezetek közül a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége jelölte Karas Mónikát; a szövetség elnöke Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese. A törvény szerint Orbán Viktor miniszterelnök csak ajánlást tehet az NMHH elnöki posztjára, a jelöltet Áder János köztársasági elnök nevezi ki.

Karas Mónika neve sajtóperekből vált ismertté , legutóbb a Habony Árpádról megjelent fotókkal kapcsolatban.

Tavaly az ügyvédnő a Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja (Sárazsadány) Kft. és a Magyar Nemzet jogi képviseletét látta el Mayer Arankával szemben. A nő korábban szerepelt az Élet és Irodalomnak abban a cikksorozatában, amely a korábban Orbán Viktor feleségének résztulajdonában álló tokaji cégről szólt.

A Magyar Nemzet ezt követően a bírósági döntés szerint olvasóit megtévesztve azt a hamis látszatot keltette írásával, mintha Mayer Aranka pénzt kapott volna azért, hogy Orbán Viktort gyanúba keverje. A Fővárosi Törvényszék a perben megállapította, hogy a Magyar Nemzet megsértette a felperes személyiségi jogait, és eltiltotta Magyar Nemzetet a további jogsértésektől, valamint 300 ezer forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg az asszonynak.

Más vesztes sajtóperhez is kötődik a neve, a Magyar Nemzet jogi képviselőjeként pert vesztett a Demokratikus Koalíció elnöke ellen, akiről a Magyar Nemzet tavaly áprilisban azzal a címmel közölt írást, hogy Gyurcsány Ferenc plagizált. A lapnak helyreigazítást kellett közölnie.

Ezenkívül Karas Mónika ügyvédként képviselte az V. kerületi önkormányzatot is az atlatszo.hu elleni perben, amiben az önkormányzat helyreigazítást szeretett volna elérni a honlapon megjelent Belváros-Lipótváros: Százmilliók csókos alvállalkozóknak című tavaly februári cikke miatt. A Fővárosi Ítélőtábla a keresetet azonban elutasította és másodfokú ítéletében kötelezte az önkormányzatot 50 ezer forint perköltség megfizetésére.

Index
  • 2021.10.21Delta variáns - félelmek, hiedelmek, veszélyek... Mit kell tudni a harmadik oltásról? Dr. Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház OHI Infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa. Tavaszi rendezvénysorozatunk során előadásában a Covid19 járványról, a vírus terjedéséről és a megelőzésről beszélt. Mostani előadásában a DELTA variáns okozta vélt és valós félelmekről, veszélyekről, a következő időszakra előrelátható helyzetről és a harmadik oltás kapcsán felmerülő bizonytalanságokról beszél. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.10.28Távmunka, home-office - eltérő jogi álláspontok - eltérő munkajogi gyakorlatok. Hol hibázhatunk? Rizikók és irányok. Dr. Fodor T. Gábor elismert munkajogász, munkajogi előadó hazai és nemzetközi szinten munkajogi tárgyú cikkek szerzője. Előadásában a Covid19 járványhelyzet kapcsán felmerülő kérdések, tapasztalatok, munkajogi gyakorlatok kerülnek előtérbe, ide értve a home office és távmunka sajátosságait, különbségeit, de szóba kerülnek a veszélyhelyzetet követő időszak várható munkajogi aspektusai is. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter