Megjelent: 10 éve

KDNP: megsínylették a tanárok az elmúlt 8 év oktatáspolitikáját

Az erkölcsi nevelés szorult háttérbe és kérdőjeleződött meg az elmúlt nyolc évben. A helyzetet az oktatási szabályok megváltoztatásával is orvosolni kell - jelentette ki a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Hoffmann Rózsa, a KDNP oktatáspolitikusa.

images

Most egy olyan kormányzati ciklus elé nézünk, amikor a tisztesség és az igaz beszéd a helyére kerül, igazmondó közpolitikai környezetben fogunk élni. Már ez is sokat lendít az iskolai erkölcsi nevelés lehetőségein - mondta a Duna Televízió reggeli háttérműsorában Hoffmann Rózsa, a Kereszténydemokrata Néppárt oktatáspolitikusa.

Ez azonban nem elég a kitűzött változások eléréséhez. Az iskolai élet átalakulása is várható - az erkölcsi normák vitathatatlan érvényesítésével. Szükség lesz erkölcstan- és etika oktatásra, amit azonban meg kell előznie egy, az ezen tárgyakra irányuló tanárképzési és továbbképzési programnak - fogalmazott a szakpolitikus.

Hoffmann Rózsa úgy vélte, a tanárok szenvedtek attól az oktatáspolitikai környezettől, amelyben az elmúlt években dolgozniuk kellett. Az oktatási jogszabályok ugyanis megkötötték a kezüket. Példaként említette a büntethetőség totális hiányát, avagy a tanári szakmai döntések totális megkérdőjelezhetőségét a szülők és a társadalom részéről. Ezen a helyzeten változtatni kell - szögezte le a politikus.

Iszonyatos rombolást vitt végbe a szakember szerint az évismétlés tilalma is; nemcsak az általános iskolai tevékenységben, hanem az emberek tudatában is. Hoffmann szerint a szülők és a családok nem egyszer mondták vissza a pedagógusnak: nem kell a gyereknek teljesítenie az iskolai kötelességét, úgysem tehet semmit ellene az iskola.

"Helyre kell tenni az oktatatást szabályozó jogi környezetet, olyan értelemben, hogy alapvetően minden gyermek érdekét követő szabályok legyenek, amelyek a fegyelmezett munkának és a kötelességteljesítésnek kedveznek" - vetítette előre a jövő feladatait a KDNP-s politikus.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk