Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Képzési program a Nyugat-Dunántúlon

Az alacsony iskolai végzettségűek, pályakezdők, ötven évesnél idősebb munkanélküliek és GYES-ről, GYED-ről visszatérők elhelyezkedésének segítése érdekében képzési programot indított a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ - jelentették be a projektnyitó tájékoztatón szerdán Szombathelyen.

images

images

A kétéves projekt, amelynek során a régióban 1.550 halmozottan hátrányos helyzetben lévő regisztrált munkanélkülit kívánnak a munkaerőpiacra visszajuttatni, az Európai Unió 2,1 milliárd forintos támogatásával, a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében valósul meg - mondta el Kiss Gyula projektvezető.
A munkaügyi szervezet a támogatási szerződés megkötése után képzés esetén az érintetteknél átvállalja a képzés teljes költségét, a képzés ideje alatt pedig a minimálbérrel megegyező mértékű keresetpótló juttatást nyújt.

Foglalkoztatás esetén bértámogatást biztosít: egy évig átvállalják a hátrányos helyzetű személy munkabérének és járulékainak legfeljebb 50 százalékát, megváltozott munkaképességű személy esetén legfeljebb a 60 százalékát.

Pályakezdők esetében a munkatapasztalat-szerzés, munkagyakorlat-szerzés elősegítése érdekében korlátozott ideig átvállalják a munkabérnek és járulékainak akár teljes összegét is.
Kiss Ambrus, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ igazgatója a tájékoztatón hangsúlyozta: a képzésbe elsősorban olyanokat kívánnak bevonni a célcsoportokból, akik hiányszakmákra irányuló képzésekre jelentkeznek, így például a fémipar és az építőipar területén szeretnének elhelyezkedni.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter