Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Két karon indul duális képzés Kaposváron

A Kaposvári Egyetemen ez év szeptemberében bevezetendő duális képzésről írt alá szándéknyilatkozatot az egyetem rektora és Kaposvár polgármestere helyi vállalkozókkal szerdán a városházán. A képzésben részt vevő hallgatók 23 hét elmélet mellett, 23 hetet gyakorlaton töltenek. A hat szakon, szakonként 5-20 hallgató vehet részt a duális képzésben.

images

Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora közölte: szeptembertől az agrár- és környezettudományi, valamint a gazdaságtudományi karon - összesen hat szakon - indul duális képzés. Elmondta, szakmai elismertséget jelent, hogy a kormányzat az egyetemet bízta meg azzal, hogy dolgozza ki az agrár duális képzés szakmai alapjait.

A rektor jelezte: a későbbiekben elképzelhetőnek tartja azt is, hogy más területen, így például a művészeti és a pedagógiai karon is lehetőség legyen ilyen jellegű képzésre.

Kaposvár legfontosabb gazdaságpolitikai célja az, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar - hangsúlyozta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a város csaknem húsz jelentős foglalkoztatóját képviselő cégvezetők előtt mondott beszédében.

A polgármester úgy véli, azért is fontos lépés ez az egyetem részéről, mert a cégvezetőktől hallottak szerint ma egyre nehezebb jól képzett szakembereket találni, és ez gátja mind a nagyvállalatok letelepedésének, mind a kis- és középvállalkozások fejlődésének.

A Kaposvári Egyetemen állattenyésztő mérnök, természetvédelmi mérnök, takarmánybiztonsági mérnök, regionális vidékfejlesztő mérnök, pénzügy-számvitel és kereskedelem-marketing szakon indul duális képzés.

Mezőszentgyörgyi Dávid általános rektorhelyettes elmondta, hogy a jelentkezők közül a sikeres felvételi után választják ki gyakornokaikat az egyetemmel kapcsolatban álló cégek. A duális képzésben részt vevő hallgatók a képzési idő alatt a 23 hét elméleti oktatás mellett 23 hetet töltenek a partnercégeknél gyakorlaton, ez idő alatt havonta nettó 66 ezer forint fizetést kapnak.

Szakonként 5-20 hallgató vehet majd rész duális képzésben - mondta a rektorhelyettes, hozzátéve: a létszámot szeptember 15-éig véglegesítik.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Külföldi diákok nem tanulhatnak tovább olyan amerikai egyetemen, ahol csak online oktatás folyik

Az Egyesült Államokban a legtöbb egyetem távoktatást tervez legalább az első félévre. Teljes cikk

Saját pénzükből költöttek a távoktatásra a tanárok

Laptopra, webkamerára, gyorsabb internetelőfizetésre is költöttek a pedagógusok. Teljes cikk

A digitális tanítás a jövőben is része lehet az oktatásnak

A csütörtökön elfogadott módosítás értelmében például a szombatra áthelyezett munkanapokon is lehetőség nyílna a digitális oktatásra. Teljes cikk