Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Két karon indul duális képzés Kaposváron

A Kaposvári Egyetemen ez év szeptemberében bevezetendő duális képzésről írt alá szándéknyilatkozatot az egyetem rektora és Kaposvár polgármestere helyi vállalkozókkal szerdán a városházán. A képzésben részt vevő hallgatók 23 hét elmélet mellett, 23 hetet gyakorlaton töltenek. A hat szakon, szakonként 5-20 hallgató vehet részt a duális képzésben.

images

Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora közölte: szeptembertől az agrár- és környezettudományi, valamint a gazdaságtudományi karon - összesen hat szakon - indul duális képzés. Elmondta, szakmai elismertséget jelent, hogy a kormányzat az egyetemet bízta meg azzal, hogy dolgozza ki az agrár duális képzés szakmai alapjait.

A rektor jelezte: a későbbiekben elképzelhetőnek tartja azt is, hogy más területen, így például a művészeti és a pedagógiai karon is lehetőség legyen ilyen jellegű képzésre.

Kaposvár legfontosabb gazdaságpolitikai célja az, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar - hangsúlyozta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a város csaknem húsz jelentős foglalkoztatóját képviselő cégvezetők előtt mondott beszédében.

A polgármester úgy véli, azért is fontos lépés ez az egyetem részéről, mert a cégvezetőktől hallottak szerint ma egyre nehezebb jól képzett szakembereket találni, és ez gátja mind a nagyvállalatok letelepedésének, mind a kis- és középvállalkozások fejlődésének.

A Kaposvári Egyetemen állattenyésztő mérnök, természetvédelmi mérnök, takarmánybiztonsági mérnök, regionális vidékfejlesztő mérnök, pénzügy-számvitel és kereskedelem-marketing szakon indul duális képzés.

Mezőszentgyörgyi Dávid általános rektorhelyettes elmondta, hogy a jelentkezők közül a sikeres felvételi után választják ki gyakornokaikat az egyetemmel kapcsolatban álló cégek. A duális képzésben részt vevő hallgatók a képzési idő alatt a 23 hét elméleti oktatás mellett 23 hetet töltenek a partnercégeknél gyakorlaton, ez idő alatt havonta nettó 66 ezer forint fizetést kapnak.

Szakonként 5-20 hallgató vehet majd rész duális képzésben - mondta a rektorhelyettes, hozzátéve: a létszámot szeptember 15-éig véglegesítik.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Maruzsa: június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek

Június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, mondta a köznevelésért felelős államtitkár. Teljes cikk

Rossz anyagi helyzetbe került hallgatóknak indított ösztöndíjat a Budapesti Gazdasági Egyetem

Az ösztöndíjra június 30-ig jelentkezhetnek az alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatók. Teljes cikk

Kásler: példamutatóan bonyolították le a tanárok a vizsgákat

Az emberi erőforrások minisztere szerint a távoktatás jól vizsgázott Magyarországon, és méltatta a tanárokat. Teljes cikk