Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Két karon indul duális képzés Kaposváron

A Kaposvári Egyetemen ez év szeptemberében bevezetendő duális képzésről írt alá szándéknyilatkozatot az egyetem rektora és Kaposvár polgármestere helyi vállalkozókkal szerdán a városházán. A képzésben részt vevő hallgatók 23 hét elmélet mellett, 23 hetet gyakorlaton töltenek. A hat szakon, szakonként 5-20 hallgató vehet részt a duális képzésben.

images

Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora közölte: szeptembertől az agrár- és környezettudományi, valamint a gazdaságtudományi karon - összesen hat szakon - indul duális képzés. Elmondta, szakmai elismertséget jelent, hogy a kormányzat az egyetemet bízta meg azzal, hogy dolgozza ki az agrár duális képzés szakmai alapjait.

A rektor jelezte: a későbbiekben elképzelhetőnek tartja azt is, hogy más területen, így például a művészeti és a pedagógiai karon is lehetőség legyen ilyen jellegű képzésre.

Kaposvár legfontosabb gazdaságpolitikai célja az, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar - hangsúlyozta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a város csaknem húsz jelentős foglalkoztatóját képviselő cégvezetők előtt mondott beszédében.

A polgármester úgy véli, azért is fontos lépés ez az egyetem részéről, mert a cégvezetőktől hallottak szerint ma egyre nehezebb jól képzett szakembereket találni, és ez gátja mind a nagyvállalatok letelepedésének, mind a kis- és középvállalkozások fejlődésének.

A Kaposvári Egyetemen állattenyésztő mérnök, természetvédelmi mérnök, takarmánybiztonsági mérnök, regionális vidékfejlesztő mérnök, pénzügy-számvitel és kereskedelem-marketing szakon indul duális képzés.

Mezőszentgyörgyi Dávid általános rektorhelyettes elmondta, hogy a jelentkezők közül a sikeres felvételi után választják ki gyakornokaikat az egyetemmel kapcsolatban álló cégek. A duális képzésben részt vevő hallgatók a képzési idő alatt a 23 hét elméleti oktatás mellett 23 hetet töltenek a partnercégeknél gyakorlaton, ez idő alatt havonta nettó 66 ezer forint fizetést kapnak.

Szakonként 5-20 hallgató vehet majd rész duális képzésben - mondta a rektorhelyettes, hozzátéve: a létszámot szeptember 15-éig véglegesítik.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter