Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Kevesebb a nyilvántartott álláskereső Veszprém megyében

Veszprém megyében augusztusban 184-gyel csökkent a regisztrált álláskeresők száma egy hónap alatt, 2012 augusztusához képest pedig 102-vel mérséklődött - tájékoztatta a Veszprém Megyei Kormányhivatal az MTI-t pénteken.

A megye tíz foglalkoztatási körzetében az elmúlt hónapban összesen 13 700 álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

A munkaerő-piaci helyzet Veszprém megye nyolc foglalkoztatási körzetében mutatott kedvezőbb képet az országos átlagnál: míg a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva országosan 11,1 százalék, addig Veszprém megyében átlagosan 8,4 százalék volt.

Augusztusban 1213 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter