Megjelent: 3 éve

Kinevezték az Uber új vezérigazgatóját

Hónapok óta kereste új vezetőjét a cég, sok név felmerült ez idő alatt, de végül meglett a befutó. Dara Khosrowshahi eddig az amerikai utazási cég, az Expedia vezetője volt - írja a Portfolio.

Június eleje óta keresték Travis Klanaick utódját, aki a botrányai miatt mondott fel. Február óta elég sok botrány derült ki a cégről. Egy volt munkatársuk például szexuális zaklatással vádolta a korábbi vezetőt, amit a HR-osztályon is jelzett, de nem történt változás, sőt megfenyegették a munkavállalót, hogy visszaminősítik - írja a lap.

Az illető később ezt egy blogbejegyzésben tette közzé, ami nagy nyilvánosságot kapott, így vizsgálat indult a cégnél. Ezután 20 alkalmazottól váltak meg.

Időközben ipari kémkedés gyanúja is felmerült: megfigyelték versenytársaikat egy program segítségével, illetve a sofőröket is befolyásolni próbálták.

A cégnek az sem tesz jót, hogy számos országban (ahogyan nálunk is) a szabályozó hatóságokkal, illetve a taxi társaságokkal kell szembe szállniuk.

Dara Khosrowshahi mellett felmerült a piaci pletykák során a Hewlett Packard Enterprise vezérigazgatója, Meg Whitman, valamint a GE-vezér, Jeffrey Immelt neve is.

Portfolio
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter