Megjelent: 7 éve

Korlátoznák a külföldiek szabad munkavállalását Nagy-Britanniában

Nincs bizonyíték arra, hogy a Nagy-Britanniába érkező külföldi munkavállalók kiszorítanák a munkaerőpiacról a brit dolgozókat. Az EU jogi lépéseket tervez, miközben a brit Konzervatív Párt az unión belüli szabad utazás és munkaerő-áramlás teljes rendszerét általános felülvizsgálatát szorgalmazza - írja a Profession.hu.

Az Európai Unió alapelveinek betartására szólította fel a brit kormányt Londonban megjelent nyilatkozatában Andor László szociális ügyekért és foglalkoztatásért felelős uniós biztos, mivel nincs bizonyíték arra, hogy a Nagy-Britanniába érkező munkavállalók kiszorítanák a hazai munkapiacról a brit dolgozókat.

Az Európai Bizottság jogi lépéseket is tervez Nagy-Britannia ellen, ha a brit kormány nem vonja vissza azt a diszkriminatív intézkedést, amelynek alapján a törvényesen Nagy-Britanniában élő és ott adót fizető EU-állampolgárokat külön tesztnek vetik alá, mielőtt jogosulttá válnának a nekik járó szociális juttatásokra.
David Cameron brit miniszterelnök már korábban több ízben kijelentette, hogy ha a 2004-es EU-bővítés idején a konzervatívok lettek volna kormányon, korlátozták volna a munkaerő-beáramlást az újonnan EU-taggá vált közép- és kelet-európai országokból.

A Konzervatív Párt részéről azonban most hangzott el első ízben és legmagasabb politikai szinten az az igény, hogy az unión belüli szabad utazás és munkaerő-áramlás teljes rendszerét általános felülvizsgálatnak kell alávetni.

Profession.hu
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter