Megjelent: 4 éve

KSH: 5 százalékos a munkanélküliség

Május-júliusban tovább csökkent a munkanélküliek száma, 78 ezerrel volt kevesebb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta pedig egy év alatt 1,8, a második negyedévihez viszonyítva 0,1 százalékponttal, 5,0 százalékra mérséklődött - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A 15-64 éves munkanélküliek száma az előző három hónapos időszakkal összevetve is 6 ezerrel csökkent május-júliusra.

A 15-24 éves korosztály munkanélküliségi rátája 4,9 százalékponttal, 12,8 százalékra csökkent, de a munkanélküliek majdnem ötöde továbbra is ebből a korcsoportból került ki. A legjobb munkavállalási korúak, a 25-54 évesek munkanélküliségi rátája 1,5 százalékponttal, 4,5 százalékra mérséklődött, az 55-64 éveseké 1,9 százalékponttal, 3,7 százalékra csökkent.

A munkanélküliség átlagos időtartama 18,8 hónap volt a felmérés idején, a munkanélküliek 49,6 százaléka legalább egy éve keres állást, tartósan munkanélkülinek számít.

Forrás: KSH
A férfiak munkanélküliségi rátája egy év alatt 1,4 százalékponttal, 5,1 százalékra csökkent. Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 32 ezerrel kevesebb, 126 ezer állástalan férfit regisztrált a statisztika a 15-74 éves korosztályban.

A nők közül 46 ezerrel kevesebben kerestek munkát, mint egy évvel korábban, 2,3 százalékponttal, 4,8 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a 15-74 éves korosztályban.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter