Megjelent: 6 éve

Legmagasabb kezdőfizetés reményében

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának Diplomaátadó ünnepségét június 20-án rendezték meg Veszprémben. A végzett informatikus és mérnök hallgatók mellett, a MOL és a Pannon Egyetem egyedülálló nemzetközi szakirányú továbbképzésben részt vett külföldi hallgatók is oklevelet kaptak.

A végzett mérnökinformatikus, programtervező informatikus, gazdaságinformatikus, logisztikai mérnök és villamosmérnök hallgatók mellett, a MOL és a Pannon Egyetem egyedülálló nemzetközi képzésén, az Olajipari ellátási lánc optimalizálás szakirányú továbbképzésben részt vett cseh, horvát, lengyel, ománi, szerb, szlovák és magyar hallgatók is oklevelet kaptak.

Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora megnyitó beszédében kiemelte, hogy a hallgatók nem csak diplomát szereztek, hanem olyan szakmai tapasztalatot is, amivel hosszú távú, nemzetközi szintű szakmai karrierüket is elérhetik. Mindezt megalapozza, hogy Magyarországon az összes felsőoktatási intézmény összes szakja közül a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett hallgatóknak legmagasabb a kezdőfizetésük.

Dr. Kelemen Béla, a MOL-Csoport finomítási igazgatója köszöntőjében arra ösztönözte a hallgatókat, hogy próbálgassák szárnyaikat, erősítsék és tökéletesítsék képességeiket, folyamatosan képezzék magukat, de gondolkodjanak csoportmunkában és sose feledjék gyökereiket.

Piglerné dr. Lakner Rozália, a Műszaki Informatikai Kar dékánja beszédében beszámolt a kar idei tanévben elért eredményeiről, fejlesztéseiről, jubileumi évfordulóiról, valamint a kar hallgatóinak és oktatónak díjairól, sikereiről. Kiemelte a karon folyó sikeres projekttevékenységeket, különösképpen azokat a nemzetközi szintű és egyedülálló projekteket, amelyek olyan világcégekkel együttműködve valósítanak meg, mint a GE Healthcare és az IBM. Hangsúlyozta, hogy a vállalatok részéről kiemelkedő a kar hallgatóinak megítélése, és a hallgatók sikerei is visszaigazolják, megerősítik a képzés magas minőségét, melyet elismert, többlépcsős tehetséggondozó program is megalapoz már a középiskolától kezdve.

Az ünnepségen együttműködési megállapodás aláírására került sor a Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság („Fulbright Bizottság”) és a Pannon Egyetem között, melynek értelmében létrehozták a Fulbright-Pannon Egyetem Ösztöndíjat, amely lehetővé teszi, hogy a Pannon Egyetem szélesebb körben fogadjon ösztöndíjas oktatókat és kutatókat. Dr. Jókay Károly, a Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ezzel a megállapodással a Pannon Egyetem egy elit klubba lépett, kiemelkedő helyzetbe került a programban versenyző 160 ország legjobb egyetemeinek többségéhez képest.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően díjak és kitüntetések átadására került sor. A Pannon Egyetem új díjat, „Pannonia Award” kitüntetést alapított azon elismert külföldi személyeknek, akik szakmai munkájukkal, kapcsolataikkal hozzájárulnak a Pannon Egyetem nemzetközi elismertetéséhez. A kitüntetést Dr. Zainuddin Abdul Manan professzor, a Malajziai Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karának dékánja vehette át elsőként.

A Pannon Egyetem címzetes egyetemi docensi címet adományozott Dr. Csorba Ferencnek, Dr. Dobos Sándornak, Dr. Katz Sándornak, Kubatov Antalnak, Laczkó Lászlónak, Dr. Pintér Ferencnek, az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola alapító tanárai részére. A Műszaki Informatikai Kar alapításának tízéves jubileuma alkalmából „Pro Facultate” kitüntetéssel ismerte el az alapító dékán, Dr. Friedler Ferenc professzor a kar érdekében végzett tartós és kimagasló tevékenységét . „Pro Educatione” kitüntetést adományoztak Bognár Endre tanársegéd részére a kar érdekében kimagasló oktatási tevékenységéért és eredményes munkájának elismeréséért. Az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola javaslatára a kar Pólya György-díjat adományozott Kárpáti Ágnes, a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium tanára és Simonné Krum Eszter, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanára részére a matematikai tehetséggondozásban kifejtett áldozatos munkájáért.

A kar „Kiváló Hallgató” kitüntetést adományozott Zachár Gergely mérnök informatikus mesterszakos végzett hallgató részére a több éven át nyújtott kimagasló tevékenységéért. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díját Szili László mérnökinformatikus mesterszakos hallgató vehette át, kutatási tevékenysége és kiváló versenyeredményei elismeréseként. A Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzata a közösség javára kifejtett kimagasló és tartósan eredményes tevékenységének elismeréséért „Studens Pro Studentibus” („Hallgató a Hallgatókért”) kitüntetést adományozott Koszteczky Bence mérnökinformatikus mesterszakos hallgató részére. Nemzetközi és országos versenyeken, pályázatokon elért sikere elismeréseként emléklapot vett át Búcsú Dávid, Dóczi Gergő, Éles András, Klein Ferenc, Ősz Olivér és Szili László hallgató. A kar Fasori Tehetséggondozó Programjában végzett többéves kimagasló szakmai munkájáért elismerésben részesült Kadanoczki Helga, Ősz Edina és Zachár Gergely hallgató. Emléklapot vett át Molnár Bettina hallgató, aki kiváló tanulmányi eredménye mellett tanulmányi ideje alatt kimagasló eredményeket ért el röplabda sportágban.

A Műszaki Informatikai Karon 2014-ben végzett hallgatók Kadanoczki Helgát jelölték szeniornak. A búcsúztató hallgatók nevében Tóth Tekla mérnökinformatikus, a végzett hallgatók nevében Varga Marcell mérnökinformatikus hallgató búcsúzott, majd ezt követően az alap- és mesterszakos, valamint szakmérnöki oklevelek átadására került sor. A karon a 2013/2014-es tanévben 137 hallgató tett sikeres államvizsgát, köztük 32 fő mesterszakon.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Külföldi diákok nem tanulhatnak tovább olyan amerikai egyetemen, ahol csak online oktatás folyik

Az Egyesült Államokban a legtöbb egyetem távoktatást tervez legalább az első félévre. Teljes cikk

Saját pénzükből költöttek a távoktatásra a tanárok

Laptopra, webkamerára, gyorsabb internetelőfizetésre is költöttek a pedagógusok. Teljes cikk

A digitális tanítás a jövőben is része lehet az oktatásnak

A csütörtökön elfogadott módosítás értelmében például a szombatra áthelyezett munkanapokon is lehetőség nyílna a digitális oktatásra. Teljes cikk