Lemondott a német alkancellár "/>
Megjelent: 13 éve

Lemondott a német alkancellár

Lemondott Franz Müntefering német alkancellár és munkaügyi miniszter - jelentette kedden a Berliner Zeitung internetes kiadásában, majd az információt azzal egészítette ki, hogy Frank-Walter Steinmeier szociáldemokrata (SPD) külügyminiszter lesz az utódja a kormányfő helyetteseként.

A hírt a miniszter szóvivője megerősítette, és hozzátette: a 67 éves szociáldemokrata politikus családi okokkal indokolta lemondását. Müntefering még novemberben távozik a berlini kormányból.

A politikus felesége évek óta daganatos beteg, a múlt héten műtéten esett át. Müntefering emiatt nem vett részt az egyik legutóbbi koalíciós egyeztetésen a kancellári hivatalban.

Az alkancellár délután fogja tájékoztatni lemondásának okairól a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) parlamenti frakcióját. A koalíciós pártok vezetőinek legutóbbi, múlt éjszaka tartott ülésén Müntefering vereséget szenvedett a levélhordók minimálbéréről folytatott vitában.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát

A vállalatnál nem lesznek elbocsátások, a nyugdíjba vonulók munkahelyeit számolják fel. Teljes cikk

Valamelyest csökkent a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban

Összesen 40 millió amerikai vesztette el állását, mióta kirobbant a járvány. Teljes cikk

Több ezer embert bocsát el a Boeing

A Boeing vezérigazgatója azt üzente a maradó dolgozóknak, hogy nagyon nehéz időszak elé néznek. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek