Leváltották a "gengszterező" szóvivőt "/>
Megjelent: 10 éve

Leváltották a "gengszterező" szóvivőt

Visszavonták a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivőjének kinevezését szerdai nyilatkozata után és fegyelmi vizsgálatot indítottak ellene; az ügyészség Ács Tibor magánvéleményének tartja kijelentéseit - közölte honlapján a HírTV csütörtökön.

Ács Tibor a HírTV-nek nyilatkozva szerdán "gengszterszervezetnek" titulálta a minisztérium tulajdonában lévő HM EI Zrt.-t, mert szerinte a szervezet nyugdíjasokat foglalkoztat vissza, akik ellen hatáskör hiányában nem folytathatnak eljárást.

A honlapon olvasható közlés szerint a "volt szóvivő az elmúlt hetekben - egy vesztegetési ügy miatt - őrizetbe vett hivatásos katonákkal kapcsolatban nyilatkozott a televíziónak". A letartóztatások híre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának őrizetbe vétele után röppent fel.

A Budapesti Katonai Ügyészség szerdán eljuttatott közleménye szerint előzetes vizsgálatot folytattak le, ami alapján megállapították, hogy Ács Tibor "mint szóvivő nyilatkozatot nem tett, egy újságíróval folytatott magánbeszélgetést telefonon, melynek során az újságíró Ács Tibor tudta és beleegyezése nélkül rögzítette a beszélgetést".

Az elhangzottak nem a katonai ügyészség hivatalos álláspontját tartalmazták, azok Ács Tibor alezredes kellőképpen át nem gondolt, magánvéleményét tükröző kijelentései voltak - tették hozzá. Emiatt a katonai ügyészség a híradásokban megjelentektől elhatárolódik. A szóvivő esetleges felelősségét a katonai ügyészség fegyelmi eljárásban kivizsgálja - tették közzé.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter