Megjelent: 2 hónapja

Már kétszázezer állás vált a járvány martalékává Romániában

Országos szinten 200 ezer alkalmazott munkaszerződését függesztették fel egy hét alatt - közölte Violeta Alexandru, a román munkaügyi miniszter.

images

images

Az alkalmazottakat nyilvántartó adatbázis, a Revisal szerint megközelítőleg 200 ezer munkaszerződést függesztettek fel múlt héten - írja a Krónika Violeta Alexandru román munkaügyi miniszter szavaira hivatkozva.

A helyzet még nem ad okot nagy aggodalomra, mert a számok nem nőttek hirtelen egyik napról a másikra, az eddigi adatok alapján viszont a tárca összesen 300-400 ezer felfüggesztett munkaszerződésre számít a szükségállapot végéig.

A munkaügyi felügyelőség adatai szerint 2020 februárjában 5,62 millió alkalmazott volt Romániában.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter