Megjelent: 4 éve

Még mindig sok diploma ragad benn a nyelvvizsga hiánya miatt

Átlagosan a végzett hallgatók negyede-harmada nem kap oklevelet, mert nincs meg a szükséges középfokú nyelvvizsgája, de vannak intézmények, ahol ez az arány 50-60 százalék, írja az mno.hu.

A tavaly indult diplomamentő programban 9000 fiatal 800 tanfolyamon vett részt. A program után megkísérelt nyelvvizsgák 90 százalékban sikerrel zárulnak.

A Szolnoki Főiskolán a záróvizsgázók pusztán 39,78 százaléka kaphatta meg az oklevelét, a rektor tájékoztatása szerint ez elsősorban azokon a szakokon fordul elő, ahol két nyelvvizsgára is szükség van a diplomához.

A Kecskeméti Főiskolán bár javul a tendencia, de szintén több diploma ragad bent, mint amennyit kiadnak. Két éve még csak közel 40 százalék vehette át a diplomáját, mára az arány több mint 47 százalék.

A nagy egyetemeken jobb a helyzet és fordított az arány. A Pécsi Tudományegyetemen 23-25 százalék alatti a beragadó diplomák aránya. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 20 százalék körül van. Az ELTE-n mindössze 8 százalék, hiszen már szinte a bekerülés feltétele a nyelvvizsga. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen mindössze 5,8 százalék az arány.

mno.hu
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter