Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Megkapják a BKV dolgozói a béremelést

Megkapják a BKV dolgozói azt a béremelést, amelyet a szakszervezetek többsége a közlekedési társasággal folytatott bértárgyalások során kialkudott, annak ellenére, hogy a BKV igazgatósága korábban minden szövetség aláírásához kötötte a juttatások biztosítását.

images

A Főpolgármesteri Hivatal, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV keddi közös, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a két legnagyobb szakszervezeti szövetséggel Tarlós István főpolgármester, György István ágazati főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a múlt héten megbeszéléseket folytatott. Ezen az érdekképviseletek vezetői azt kérték, hogy a BKV annak ellenére kösse meg az idei bérmegállapodást, hogy az egyik szakszervezet azt nem írja alá.

A közlemény szerint a főpolgármester arról biztosította a szakszervezeteket: támogatja a béremelést és "nem fogja hagyni", hogy egyetlen szakszervezet megakadályozza a megállapodást. Ezután a BKV igazgatósága úgy döntött, hogy a 24 aláíró szakszervezet hozzájárulásával a dolgozók megkapják az átlagosan havi 10 ezer forintos béremelést és a fejenként havi ötezer forint értékű Erzsébet- utalványt.

A főváros, a BKK és a BKV közleményében hangsúlyozta: az érdekképviseletek többsége megértette és elfogadta, hogy a gazdasági lehetőségek ennél többet nem engednek, csak a Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete nem írta alá a megállapodást. A szakszervezet elnöke, Nemes Gábor korábban az MTI-nek ezt azzal indokolta, hogy a BKV létszámleépítésre készül, és szerették volna elérni, hogy a cég segítsen azoknak munkát találni, akiket elbocsátanak. A bérfejlesztést ugyanakkor nem akarták meggátolni - mondta.

A bérmegállapodás április 1-jétől lép hatályba, és az alapbéremelés, illetve az Erzsébet-utalványok mellett további juttatás szerepel: ha a személyi jellegű ráfordításokban megtakarítás lesz, akkor azt szétosztják a dolgozók között, ennek maximális mértéke 36 ezer forint lehet. A megállapodás december 31-ig érvényes.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter