Szilágyi Katalin
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Megújult HR-képzés a Közgazdasági Továbbképző Intézetben

Versenyszabályozás és egészségügyi biztosítás szak indul a következő képzési ciklustól a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézetében. Kibővült tartalommal és tematikával indul ismét a Gazdálkodás az emberi erőforrásokkal szakértői szak is - közölte az újdonságokat ismertetve az intézmény.

A vezetővé, szakértővé válás egyik alapvető feltétele a szakirányú másoddiploma. A Közgazdasági Továbbképző Intézet folyamatosan kutatja, hogy a jövőbeli foglalkoztatási struktúrában milyen ismeretekre lehet szükség, és ennek megfelelően állítják össze képzési programjukat - mondta Gáspár Péter Pál, az intézmény igazgatója. A nemzetgazdasági igényekhez igazodva februártól két új szakot is indítanak, a versenyszabályozási szakra jelentkezőket egyebek mellett piacszabályozásra, a versenypiaci viselkedésre, a közösségi döntések előkészítésére oktatják, az egészségbiztosítási szakon pedig biztosítási orvostannal, humánkockázat kezeléssel, az EU biztosítási gyakorlatával, a kárkezelés és szolgáltatás módszereivel ismerkedhetnek meg a hallgatók.

Mint Gáspár Péter Pál elmondta, kiemelt figyelmet kap a Gazdálkodás az emberi erőforrásokkal szakértői szak is, amelynek tartalma és tematikája megújult. A képzés három specializációból áll: az emberi erőforrás menedzsment, a munkaerő-piaci, valamint a munkaügyi kapcsolatok szakirányból. Ez utóbbi elindítását maga a munkaügyi minisztérium szorgalmazta, mert az utóbbi 15-20 év tapasztalatai azt mutatták, hogy az érdekegyeztetés terén a szociális partnerek tudása, szakismerete hiányos. Az európai uniós érdekegyeztetések miatt pedig szükséges ezt pótolni: ez a specifikus képzés olyan ismeretanyagot nyújt a résztvevőknek, amelyet a mindennapok érdekegyeztetései során alkalmazni, hasznosítani tudnak - ígéri az intézmény vezetése.

Az intézet mintegy huszonhatféle szakja között továbbra is szerepel a környezetvédelmi gazdálkodási, a kultúra-gazdaságtan, az ingatlangazdálkodási szak, valamint az érdekérvényesítő-lobbi szak is. A posztgraduális oktatásra bármilyen felsőfokú végzettségű diplomás jelentkezhet. A 2008 februárjában kezdődő tanévre október végéig fogadják a jelentkezőket.

Szilágyi Katalin

Follow hrportal_hu on Twitter