Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Menekültek munkaerő-piaci integrációját segítik

A menekültek beilleszkedését segítő, másfél éves integrációs programot valósít meg a bicskei befogadóállomás 40 millió forintos támogatással - erről a Belügyminisztériumhoz tartozó úgynevezett Solid program kommunikációjáért felelős cég tájékoztatott.

images

A közlemény szerint a 2012. január 1-jén elindított, Komplex integrációs képzések elnevezésű projektet csütörtökön a nemzetközi menekültnap alkalmából tartott nyílt napon bemutatták az érdeklődőknek. A bicskei intézmény beilleszkedést segítő, kiegészítő programok megvalósítására kért és kapott támogatást az Európai Menekültügyi Alapból (EMA).

A projekt révén a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal bicskei előintegrációs állomásán élő menekültek tanfolyamokon tanulnak a magyar intézményi, közigazgatási, oktatási rendszerről, valamint megismerhetik az ország kultúráját: a magyar népszokásokat, a magyar konyhát és a nemzeti ünnepeket.

Mivel a szervezők a munkavállalást tekintik a beilleszkedés kulcsának, tréningeket is tartanak, s ezeken felmérik a menekültek képességeit. A résztvevők gyakorolhatják az álláskereséshez szükséges feladatokat, s bekapcsolódhatnak más programok keretében megvalósuló szakképzésekbe. A projektbe 140 menekültet, oltalmazottat vonnak be.

A felnőttek mellett a gyermekek beilleszkedésével, iskolai felzárkóztatásával is kiemelten foglalkoznak. Jelenleg 49 gyermek él a bicskei befogadóállomáson.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter