Mennyi is az iskolakezdési támogatás?"/>
Megjelent: 14 éve

Mennyi is az iskolakezdési támogatás?

A kormány az idén is számos olyan támogatást nyújt a családoknak, amellyel az iskolakezdés terheit enyhíti - áll a Kormányszóvivői Iroda közleményében.

A tanévkezdés kapcsán fontos törekvés a hátrányos helyzetű tanulók és családjaik megkülönböztetett támogatása, az esélyegyenlőség biztosítása - folytatódik az MTI-hez eljuttatott dokumentum.

Ingyenes étkezést kapnak a bölcsődében ellátott, az óvodai étkezésben résztvevő, az általános iskola 1–4. osztályába járó és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók - sorolja a támogatás tételeit a Kormányszóvivő Iroda.

Sok családban hiányzik a dupla pótlék
Hozzáteszi: az átalakított családtámogatási rendszernek köszönhetően 2006 januárjától a tavalyinál átlagosan 84 százalékkal több pénzt kapnak a gyermekesek.

Az iroda felhívja a figyelmet, hogy a három- és többgyermekes családok adókedvezménye részben az idén is megmaradt, a kedvezmény mértéke gyermekenként havi 4000 forint azoknál, akiknek az éves jövedelme nem haladja meg a hatmillió forintot. A négy és több gyermekes családok esetében a jövedelemhatár gyermekenként 500 ezer forinttal emelkedik, de a nyolcmillió forintot nem haladhatja meg - teszi hozzá.

Hangsúlyozza azt is: a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultaknak 2005-höz képest kedvezően változtak az igénybevétel feltételei. Az idén azok jogosultak a támogatásra, akiknek a családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum (2006-ban 25 800 forint) 110 százalékát, vagyis 28 380 forintot, és az a szülő is jogosult támogatásra, aki egyedül neveli gyermekét, illetve ha gyermeke tartósan beteg vagy fogyatékos - olvasható a közleményben.

A Kormányszóvivői Iroda kiemeli, hogy a munkáltatók szintén nyújthatnak támogatást az alkalmazottaiknak gyermekeik tanévkezdéséhez: 19 ezer forintot adhatnak adómentes természetbeni juttatás formájában, iskolakezdési támogatásként.

Bevezetése óta több mint a duplájára emelkedett az ingyenes tankönyvellátás állami támogatása, az idei tanévben a közoktatásban résztvevőknek több mint a fele, vagyis mintegy 700 ezer rászoruló diák részesül ebben az ellátásban - írja a Kormányszóvivői Iroda közleményében.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek