Megjelent: 10 éve

Milyen területekre fókuszál a II. Széchenyi-terv?

Január 15-én, a Széchenyi-terv indításának tizedik évfordulóján startol a II. Széchenyi-terv, amelynek keretében tömegesen jelennek majd meg a pályázatok - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

images

Bár a Világgazdaságnak nem nyilatkozott a részletekről a szaktárca, annyi azért tudható, melyek lesznek a terv prioritásai. Az egészségipar - a gyógyszeripartól az orvosiműszer-gyártáson, a gyógyturizmuson keresztül a négy nagy orvosi egyetem fejlesztéséig -, a zöldenergia, az energiahatékony lakásfelújítás és a lakásépítés ide tartozik majd a lap szerint.

A program második része is a kis- és középvállalatok támogatását tűzi ki célul, s pályázatok útján uniós és hazai forrásokat használnak majd finanszírozására.

A Világgazdaság részletesen foglalkozik az I.Széchenyi- terv körüli problémákkal.

Az alprogramok (I. Széchenyi-terv)

- Vállalkozáserősítési program: 4 000 pályázó, 47,7 milliárd forint támogatás.

- Turizmusfejlesztési program: 1600 pályázó, 30 milliárd forint támogatás, egy pályázó közel 20 milliós támogatást kapott.

- Lakásprogram: főleg önkormányzatok vettek benne részt, 30 milliárd forint támogatást kapott.

- Regionális gazdaságfejlesztési program: 3-4 milliárd forint támogatás.

- Energiatakarékossági program: 4450 pályázat, 3,7 milliárd forint, egy pályázó átlag 800 ezer forint támogatásban részesült.

- Aktív foglalkoztatási célok: 3-4 milliárd forint támogatást kapott.

- Gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése: az e célra elkülönített költségvetési társfinanszírozási összeg 2000-re 120,9 milliárdot tett ki, 2001-re pedig 132,1 milliárdot.

Ecostat/Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk