Szerző: HR Portal
Megjelent: 11 éve

Nagy az érdeklődés a munkahelymegtartó támogatások iránt

A munkahelymegtartó támogatások iránt rendkívüli az érdeklődés, több mint kétezer pályázat érkezett be, emiatt az Országos Foglalkoztatási Alap Közalapítvány február végén átmenetileg felfüggesztette az igénylések befogadását - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter sajtótájékoztatón csütörtökön Herenden.

A miniszter hangsúlyozva: a hatmilliárd forintos támogatási összegre beérkezett 18 milliárdos igény nem merítette ki a keretet, mivel a beérkezett pályázatok között sok nem felelt meg a feltételeknek. Ezért várható, hogy újra megnyitják a pályázatok befogadását.

A 6 milliárdos összeget a kuratórium egymilliárddal már megemelte, s újabb egymilliárdot is erre fordítanak a megtakarításokból - mondta a szaktárca vezetője. A miniszter megjegyezte, hogy az országos pályázat mellett rendelkezésre állnak a régiók tízmilliárdos összeget meghaladó gazdaság-fejlesztő támogatásai is.

Szűcs Erika tájékoztatása szerint április közepéig meghirdetnek uniós támogatással a kisvállalkozásoknak egy 20 milliárdos, a nagyvállalkozásoknak pedig 10 milliárdos támogatási keretet. Hozzátette: előkészület alatt van egy olyan 20 milliárd forintos keret, amely képzéssel segít a munkahelyeiket elvesztett embereknek.

A miniszter hangsúlyozta: az Országos Közmunkatanács által szervezett közfoglalkoztatási programok is beindultak - például az egészségügyi kórházi segédápolói -, és kezdődik hamarosan az erdészeti és a vasúti, valamint a Honvédelmi Minisztériummal közös közmunkaprogram is.

A miniszter szólt arról, hogy az Ajka Kristály Kft., ahol szintén látogatást tett csütörtökön -, valamint a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. olyan különleges értéket képvisel a magyar gazdaságban, amelynek termékeinek fokozottabb védelmet kell élvezniük. Ajkán és Herenden nemcsak a munkahelyeket védjük meg, hanem egy nagy hagyományokkal és kultúrával bíró értéket is - mondta Szűcs Erika.

Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy 2009-ben és 2010-ben összesen 13,1 milliárd forint támogatást juttatnak a régió kis- és középvállalkozásainak gazdaság-fejlesztésre.

Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója rámutatott: ha februárban nem kaptak volna több mint 200 millió forintnyi munkahelymegtartó állami támogatást, akkor a 900 dolgozójukból akár 230-at is el kellett volna küldeniük "átmeneti időszakra".

MTI/Népszava
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

A pluszjuttatást tartalmazó járványügyi alapot szombaton ismerteti majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Teljes cikk

Megszorítások a BKK-nál?

A Magyar Nemzet névtelen informátora leépítésekről beszélt, a BKK. cáfolja az értesülést. Teljes cikk

Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára: Magyarország védelem nélkül hagyja a dolgozókat

Luca Visentini főtitkár szerint egyensúlyt kéne teremteni a dolgozók és a foglalkoztatók jogai közt. Teljes cikk