Megjelent: 8 éve

Négymilliárd forint egyetemeknek

A közép-magyarországi egyetemek kutatás-fejlesztési tevékenységének segítésére négymilliárd forint támogatásra lehet pályázni az Új Széchenyi Terv keretében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) hétfőn az MTI-vel.

A pályázatokat a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2013. február 7-ig lehet beadni. A "Nemzetközi együttműködéssel megvalósuló alap és ipari kutatási valamint Infokommunikációs technológiai fejlesztési projektek támogatása a közép-magyarországi régióban" című pályázat célja a felsőoktatási intézményekben működő nemzetközi, innovatív csoportok közreműködésével kutatási projektek támogatása.

A konstrukció ösztönözni kívánja a felsőoktatás innovatív tevékenységét, elősegítve a kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos munkahelyteremtést, valamint a legkorszerűbb nemzetközi módszertani tapasztalatok hazai adaptációját - hangsúlyozza az NFÜ.

A kiíró a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból négymilliárd forint keretösszeget biztosít, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint lehet.

A közleményében az NFÜ emlékeztet arra, hogy hasonló célokkal a konvergenciarégiókban már 2011 végén megjelent a Társadalmi Megújulás Operatív Programban a "Nemzetközi közreműködéssel megvalósuló alap- és célzott alapkutatási projektek támogatása" című konstrukció.

A hat régióban a kiírás keretösszege 20 milliárd forint volt, összesen 31 nyertes pályázat született. A legkisebb támogatási összeg 276 millió forint, míg a legnagyobb 895 millió forint volt.

MTI/www.edupress.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
ITM: közel 25 ezer fővel csökkent az álláskeresők száma

A kereskedelemben, a turizmus-vendéglátásban és a feldolgozóiparban is a többszörösére emelkedett a bejelentett új álláshelyek száma. Teljes cikk

MSZP: elszegényedés vár a nyugdíjba vonulókra

Az MSZP szerint a nyugdíjak emelésekor a bérek növekedését is figyelembe kéne vennie a kormánynak. Teljes cikk

Ezeken a helyeken tart ellenőrzést a NAV a következő napokban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette, hogy hol fognak vizsgálódni az adóellenőrök augusztusban. Teljes cikk