Megjelent: 7 éve

Négymilliárd forint egyetemeknek

A közép-magyarországi egyetemek kutatás-fejlesztési tevékenységének segítésére négymilliárd forint támogatásra lehet pályázni az Új Széchenyi Terv keretében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) hétfőn az MTI-vel.

A pályázatokat a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2013. február 7-ig lehet beadni. A "Nemzetközi együttműködéssel megvalósuló alap és ipari kutatási valamint Infokommunikációs technológiai fejlesztési projektek támogatása a közép-magyarországi régióban" című pályázat célja a felsőoktatási intézményekben működő nemzetközi, innovatív csoportok közreműködésével kutatási projektek támogatása.

A konstrukció ösztönözni kívánja a felsőoktatás innovatív tevékenységét, elősegítve a kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos munkahelyteremtést, valamint a legkorszerűbb nemzetközi módszertani tapasztalatok hazai adaptációját - hangsúlyozza az NFÜ.

A kiíró a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból négymilliárd forint keretösszeget biztosít, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint lehet.

A közleményében az NFÜ emlékeztet arra, hogy hasonló célokkal a konvergenciarégiókban már 2011 végén megjelent a Társadalmi Megújulás Operatív Programban a "Nemzetközi közreműködéssel megvalósuló alap- és célzott alapkutatási projektek támogatása" című konstrukció.

A hat régióban a kiírás keretösszege 20 milliárd forint volt, összesen 31 nyertes pályázat született. A legkisebb támogatási összeg 276 millió forint, míg a legnagyobb 895 millió forint volt.

MTI/www.edupress.hu
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

A pluszjuttatást tartalmazó járványügyi alapot szombaton ismerteti majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Teljes cikk

Megszorítások a BKK-nál?

A Magyar Nemzet névtelen informátora leépítésekről beszélt, a BKK. cáfolja az értesülést. Teljes cikk

Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára: Magyarország védelem nélkül hagyja a dolgozókat

Luca Visentini főtitkár szerint egyensúlyt kéne teremteni a dolgozók és a foglalkoztatók jogai közt. Teljes cikk