Megjelent: 8 éve

Négymilliárd forint egyetemeknek

A közép-magyarországi egyetemek kutatás-fejlesztési tevékenységének segítésére négymilliárd forint támogatásra lehet pályázni az Új Széchenyi Terv keretében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) hétfőn az MTI-vel.

A pályázatokat a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2013. február 7-ig lehet beadni. A "Nemzetközi együttműködéssel megvalósuló alap és ipari kutatási valamint Infokommunikációs technológiai fejlesztési projektek támogatása a közép-magyarországi régióban" című pályázat célja a felsőoktatási intézményekben működő nemzetközi, innovatív csoportok közreműködésével kutatási projektek támogatása.

A konstrukció ösztönözni kívánja a felsőoktatás innovatív tevékenységét, elősegítve a kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos munkahelyteremtést, valamint a legkorszerűbb nemzetközi módszertani tapasztalatok hazai adaptációját - hangsúlyozza az NFÜ.

A kiíró a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból négymilliárd forint keretösszeget biztosít, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint lehet.

A közleményében az NFÜ emlékeztet arra, hogy hasonló célokkal a konvergenciarégiókban már 2011 végén megjelent a Társadalmi Megújulás Operatív Programban a "Nemzetközi közreműködéssel megvalósuló alap- és célzott alapkutatási projektek támogatása" című konstrukció.

A hat régióban a kiírás keretösszege 20 milliárd forint volt, összesen 31 nyertes pályázat született. A legkisebb támogatási összeg 276 millió forint, míg a legnagyobb 895 millió forint volt.

MTI/www.edupress.hu
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A kormányzat szerint rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek

A Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolja az MSZÉSZ körlevelében található értesüléseket. Teljes cikk

Utcára hívják a dolgozókat, ha februártól nem oldják fel a korlátozásokat

"Tegyünk közösen azért, hogy legyen jövőnk és munkánk" - áll az esemény leírásában. Teljes cikk

Levélben tájékoztatták a magyar szállodásokat és éttermeseket, hogy pünkösdig ne számítsanak nyitásra

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint sem Európa többi országában, sem itthon nem lehet még kinyitni a szállodákat és éttermeket. Teljes cikk