Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Nőtt az álláskeresők száma Veszprém megyében

Nőtt az elmúlt egy hónapban az álláskeresők száma Veszprém megyében - közölte az MTI-vel a megyei kormányhivatal vasárnap.

images

A megye foglalkoztatási körzeteiben 2012 decemberében összesen 17 170 álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ - írták.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Veszprém megyében egy hónap alatt 1434 fős növekedés mutatható ki az álláskeresők számában.

Decemberben a megyében, illetve a szomszédos megyékben működő feldolgozóipari cégeknél sok Veszprém megyében lakó munkavállalónak lejárt a határozott idejű munkaszerződése, akik álláskeresőként jelentkeztek a kirendeltségeken - áll a közleményben.

Folytatódott a szezonálisan foglalkoztatottak, a lezárult közfoglalkoztatási programokból kikerülők és a pályakezdők jelentkezése is - tette hozzá a hivatal.

Adataik szerint a hónap során 1400 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben. Az új álláshelyek közül 230 esetben nem igényeltek támogatást a munkáltatók, a többi 1170 támogatással járó munkalehetőség volt.

A támogatott munkahelyek száma lényegesen magasabb mind az előző havi, mind az egy évvel ezelőtti adatnál. A legnagyobb munkaerő-kereslet Pápa és Ajka körzetében jelentkezett - állapította meg a munkaügyi hivatal.

Közlésük szerint december végén a megye gazdaságilag aktív népességének 10,5 százaléka volt nyilvántartott álláskereső. A gazdaságilag aktív népesség a megye hét foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül az országos átlagnál, Sümeg és Várpalota térségének munkaerő-piaci helyzete viszont az év végén kedvezőtlenebb volt, mint az országos átlag.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Októbertől ismét tart rendezvényeket a Hungexpo

Szigorú biztonsági szabályok mellett októberben megrendezi a Construma, az Otthon Desing, az Automotive Hungary, és az Ipar Napjai kiállításokat a... Teljes cikk

Csökkenés helyett tovább nőtt a munkanélküliség Oroszországban

Oroszországban az elemzők által várt csökkenés helyett augusztusban 6,4 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta. Teljes cikk

Mától az állomásokon, megállókban is kötelező maszkot viselni

A MÁV-Start és a Volánbusz szeptember 21-én hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot: azt már nem csak a közösségi közlekedési... Teljes cikk