Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Orbán: A fiatalok munkához jutása a cél

Az euró megvédését, Közép-Európa kiemelt gazdasági szerepét és az emberi méltóság tiszteletben tartását hangsúlyozta vasárnapi kairói nyilatkozataiban Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte, a cél, hogy a magyar fiatalok lehetőséget kapjanak arra, hogy munkájuk legyen, és családot alapíthassanak.

Orbán Viktor vasárnap délelőtt, miután találkozott Amr Múszával, az Arab Liga főtitkárával, elsősorban az Európai Unió és az arab világ közötti szoros gazdasági együttműködés fontosságát emelte ki. Elmondta, a magyar EU-elnökség alatt is a gazdaság az egyik legfontosabb kérdés, ugyanis az Európai Uniónak jelenleg számos belső problémája van, amelyek elsődlegesen gazdasági jellegűek. Ezzel összefüggésben ismét megerősítette, fő cél az euró megvédése.

Az Arab Liga főtitkárával lezajlott találkozó után Orbán Viktor részt vett a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumon, ahol azt mondta: Közép-Európán múlik egész Európa gazdasági jövője.

A miniszterelnök a konferencián röviden ismertette a magyar gazdaság helyzetét, megismételve: idén a deficit nem lesz több 3 százaléknál, és Magyarország egyike annak a két EU-tagállamnak, ahol csökkenni fog az államadósság. Kiemelte, a cél, hogy a fiatalok, az új generációk lehetőséget kapjanak arra, hogy munkájuk legyen, és családot alapíthassanak; ellenkező esetben ugyanis úgy döntenek, elhagyják az országot.

Orbán Viktor szerint a munkával mint értékkel ma Magyarországon nemcsak újjászervezik a gazdaságot, a kulturális életet, hanem ezzel egy jövőképet is szeretnének adni a magyaroknak. A kétharmados parlamenti többség pedig garantálja, hogy politikai viták ne állítsák meg a kormányzat munkáját - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy nem híve annak a neoliberális felfogásnak, amely csak pénzügyi és költségvetési politikában gondolkodik, ő ugyanis úgy látja, egy országnak iparpolitikára is szüksége van.

Mint mondta, a választások óta eltelt hét hónap, és a magyarok már nem olyan pesszimisták, mint akkor. Orbán Viktor szerint azokat, akik Magyarországon fektetnek be, nemcsak jó gazdasági lehetőségek, hanem egy barátságos nemzet is várja.

Az ületi fórum utáni sajtótájékoztatón Orbán ismét szólt az emberi

Orbán Viktor a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködés lehetséges területei között említette például a vasútépítést, a vízgazdálkodást és a környezet- és az egészségipart.

A Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórum keretében vasárnap több megállapodás is született: ezek közül kettőt magyar és egyiptomi cégek írtak alá egymással távközléssel és villamos energiával kapcsolatos eszközök, vezetékek föld alá süllyesztéséről, illetve egy speciálisan magyar víztisztító telep létesítéséről. A harmadik megállapodást a magyar Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) kötötte egyiptomi partnerével.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter