Megjelent: 5 éve

Országos fórum indul a továbbtanulásról

Országos tájékoztató programsorozatot indít a továbbtanulásról a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ. A jelentkezéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalók mellett a résztvevők betekintést nyerhetnek a különböző ösztöndíjprogramokba, megismerkedhetnek az aktuális munkaerő-piaci trendekkel, tájékozódhatnak a finanszírozási lehetőségekről és a továbbtanulás pszichológiájáról is.

images

images

Minden, ami továbbtanulás, egy helyen. Így lehetne összefoglalni a Pénziránytű Alapítvány és az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ „Hajrá jövő!” című tájékoztató sorozatának célkitűzését. A szülők és végzős középiskolás gyermekeik szakemberek segítségével tájékozódhatnak és kaphatnak némi eligazítást a továbbtanulással kapcsolatos információáradatban.

Az októberi és novemberi rendezvények alkalmával szakemberek osztanak meg hasznos tanácsokat és gyakorlati tudnivalókat a felvételi jelentkezésről, pontszámításról, a finanszírozási lehetőségekről, az ösztöndíjakról, a pályakezdők munkaerő-piaci elhelyezkedésének esélyeiről.
Szakpszichológus tárja fel a továbbtanulás előtt álló fiatalok speciális életszakaszának lelki tényezőit, a Pénziránytű Alapítvány pedig útmutatást ad költségvetésünk megtervezéséhez, kiadásaink követéséhez.

Az ingyenesen látogatható, 80 perces programsorozat abban szándékozik segítséget nyújtani, hogy a diákok jövőjét hosszútávon meghatározó továbbtanulási döntést a diákok ne családjuktól elszigetelve, hanem közösen hozzák meg, felelős, széleskörű tájékozódást követően.

„Hajrá jövő!” helyszínek és időpontok:

 • október 15. Budapest - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem I. épület B25 terem
 • október 22. Győr - Széchenyi István Egyetem Aula
 • november 3. Szeged - Szegedi Tudományegyetem, Rektori Hivatal, Díszterem
 • november 5. Pécs - Pécsi Tudományegyetem, Dr. Vargha Damján terem
 • november 10. Debrecen - Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferencia Központ, Nagyterem
 • november 12. Miskolc - Miskolci Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, 21-es terem
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter