Megjelent: 10 éve

Öt roma kapott munkát a külügyminisztériumban

A Roma-program elindulása óta eddig 200 felsőfokú végzettségű roma fiatal tette le sikeresen a köztisztviselői versenyvizsgát - írja a Világgazdaság a külügyminisztériumi dolgozók szakszervezetének lapja alapján.

A végzettek közül a Külügyminisztérium öt roma fiatalt vett fel határozatlan időre ügyintézői munkakörbe. Az uniós forrásokat adminisztráló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 12 hónapig finanszírozza a felvettek teljes bérköltségét.

A Bajnai-kormány 2009 őszén fogadta el a Roma-programot, amely közigazgatási egységenként 10 roma munkatárs felvételét irányozta elő.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter