Pályázat a gyermeki jogok miniszteri biztosának posztjára"/>
Megjelent: 16 éve

Pályázat a gyermeki jogok miniszteri biztosának posztjára

Pályázat a gyermeki jogok miniszteri biztosának posztjára

Magyarország.hu
2004. augusztus 10., kedd
A gyermeki jogok miniszteri biztosi posztjára hirdet pályázatot a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium. A pályázatot a biztosi posztra immár másodszor hirdették meg, eredmény szeptember közepére várható.

A gyermeki jogok miniszteri biztosi posztjára hirdet pályázatot a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM). A pályázat várhatóan szeptember elsején jelenik meg a Belügyi Közlönyben, addig azonban a tárca az interneten, újságokban is közzéteszi a felhívást - közölte Benedek András közigazgatási államtitkár.

A jelentkezőknek még 15 nap áll rendelkezésre pályázataik beadásához, miután a felhívás megjelent a Belügyi Közlönyben, így legkorábban szeptember közepén hirdethet eredményt a minisztérium.

A biztos fő feladata lesz, hogy nyomon kövesse, mennyire tartják be a jogszabályok és intézkedések szintjén Magyarországon az ENSZ gyermekjogi egyezményét. A miniszteri biztosnak konkrét ügyekben intézkedési jogköre nem lesz, azonban szabályozási javaslattal élhet a minisztérium és a társtárcák felé.

A gyermeki jogi biztos intézménye egy kormányrendelet értelmében július elsejével állt fel a minisztériumon belül, amelynek jogi hátterét Somody Bernadette, gyermeki jogi miniszteri megbízott készítette elő.

A pályázatot a biztosi posztra immár másodszor hirdették meg. Mint azt Benedek András elmondta, első alkalommal júliusban írták ki a pályázatot, amelyre hárman jelentkeztek, azonban egyikük sem bizonyult megfelelő jelöltnek.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek