Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

"Pályázzanak a cégek a romák foglalkoztatását elősegítő programokra!"

Az MSZP arra biztatja a vállalkozásokat, vegyenek részt a romák foglalkoztatását is elősegítő programokban, amelyekre több tízmilliárd forint áll rendelkezésre - mondta Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője, romaügyi miniszterelnöki megbízott, keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

images

Külön források nincsenek, de a nagyobb és a kisebb vállalatok is pályázhatnak a különböző képzéseket lehetővé tévő "Lépj egyet előre" programra, valamint uniós forrásokra a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél - közölte a politikus.

A képviselő közlése szerint több tízmilliárd forint áll rendelkezésre ezekhez a programokhoz, de pontos számot nem mondott.
Teleki László elmondta, ezek esélyegyenlőségi programok nemcsak a romák foglalkoztatását segítik elő, hanem a nőkét és a fogyatékkal élőkét is.

Hozzátette: fontos lenne, hogy a "többszínű" munkahelyek megteremtése érdekében részt vennének ezekben a programokban a 400-500 főt foglalkoztató vállalatok mellett - ezek a cégek alkalmazzák leginkább a romákat - a kisebb vállalkozások is.

Szerinte kívánatos lenne, ha a közfoglalkoztatást biztosító programok, például az Út a munkába program mellett a közbiztonság elősegítésében, például a polgárőrség keretében is részt vehetnének a romák.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter