Megjelent: 4 hónapja

PDSZ: A pedagógusok magukra maradtak, közeledik az összeomlás

Áldatlan állapotokra, lehetetlen helyzetre figyelmeztet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a koronavírus-járvány terjedése miatt.

images

images

Nem sokkal azelőtt, hogy Orbán Viktor bejelentette volna a friss járványügyi intézkedéseket, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közleményben hívta fel a figyelmet a koronavírus okozta áldatlan állapotokra az oktatásban.

Mint írták, számolatlanul érkeznek hozzájuk a panaszok, amelyekből az derül ki, hogy „az intézményvezetők magukra maradtak a problémával”. Az intézmények nem kapnak tájékoztatást, a vezetők nem tudják, mit tehetnek, és saját hatáskörben akkor sem rendelhetnek el digitális tanrendet, amikor már a kollégák akkora száma hiányzik, hogy a működés fenntarthatatlan.

Az oktatás kritikus helyzetben van. Tömegek betegszenek le, a beígért járványügyi intézkedések elmaradnak. Nincsenek adatok, nincsenek információk. Senki nem tud biztosat azon túl, hogy a kollégák sorra betegszenek meg. Az összeomlás szinte elkerülhetetlen - írta az érdekvédelmi szervezet.

Sorra betegednek le a dolgozók: rengeteg jelzést kaptunk arról, hogy a betegség megjelenése után is még napokig járnak a potenciálisan fertőző osztályok, csoportok az intézményekbe, mielőtt valamilyen intézkedés - ha egyáltalán - megtörténik. Előfordul, hogy olyan diákoknak is be kell járniuk, akinek a testvére bizonyítottan COVID-os - tették hozzá.

A PDSZ szerint arra volna szükség, hogy a településen, ahol megjelent a koronavírus-fertőzés, az általános iskola felső tagozatán és a középiskolákban rendeljenek el digitális munkarendet, az alsó tagozaton, valamint az óvodákban és a pedagógiai szakszolgálatoknál pedig biztosítsák a kiscsoportos munka tárgyi és személyi feltételeit.

Javasolják továbbá, hogy az érintett intézményeket a fertőzötti létszámadatokkal tüntessék fel a koronavirus.gov.hu oldalon, és azok a gyermekek, akikkel egy háztartásban lakók karanténba kerültek, ne látogassák mindaddig az intézményt, amíg a diák a fertőzést továbbadhatja.

A PDSZ szerint legalább kéthetente, de igény szerint és random mintavétellel az oktatásban dolgozók ingyenes PCR-tesztelésére is szükség van.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Újraindítási kölcsön: égnek a vonalak, bővülhet a kedvezményezettek köre

Szélesebb körben tenné elérhetővé a kamatmentes gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a kedvezményes újraindítási hitel iránt... Teljes cikk

Koronavírus-gyógyszerekkel üzletelő orvost vettek őrizetbe

Az orvos a gyanú szerint egy korábbi betege segítségével értékesítette a gyógyszert. Teljes cikk

Budapesten nyitott régiós központot a svájci szerszámgépgyártó

Az állománybővítéshez a cégnek magasan képzett mérnökökre, technikusokra lesz szüksége. Teljes cikk