Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Regisztrált álláskereső? Van érettségije és kulturális érdeklődésű?

Rekord számú kulturális közfoglalkoztatottra jelentették be igényüket a partnerszervezetek a negyedik kulturális közfoglalkoztatási program előregisztrációja során - tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága.

images

images

A közlemény szerint a kulturális közfoglalkoztatási program most zárult, előzetes partneri regisztrációjában 2098 település 4548 szervezete összesen 13 076 főt tudna közösségi munkásként, illetve koordinátorként foglalkoztatni a 2016. március 1-jén induló, egy éven át tartó programban.

A kulturális közfoglalkoztatási program első, mintaprogramként támogatott kezdeményezése 2013 novemberétől 2014. április 30-ig tartott, a második ütem pedig 2014. szeptember 1. és 2015. február 28. között valósult meg. A jelenleg zajló, harmadik ütem 2015. március 1-jén indult, és 2016. február 29-ig tart. Az utóbbi kettőt már országos közfoglalkoztatási programként támogatta a Belügyminisztérium.

A program tervezett folytatása érdekében a Nemzeti Művelődési Intézet az előző évek gyakorlatát követve november 1. és 15. között előzetes regisztrációt végzett a lehetséges partnerek körében, hogy felmérje: a szervezetek milyen létszámkerettel kívánnak bekapcsolódni a programba.

A beérkezett adatok a kezdeményezés növekvő népszerűségét mutatják. A mintaprogramban 1895, a második ütemben 2162; a jelenleg zajló programban 3209 szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez, a következő ütembe pedig immár 4548 partnerszervezet kíván bekapcsolódni, minden eddiginél több kulturális közfoglalkoztatottra jelentve be igényt - közölte az államtitkárság.

A programban olyan, legalább érettségivel rendelkező, regisztrált álláskeresők vehetnek részt, akik a kultúra és közművelődés területe iránt érdeklődnek. A közfoglalkoztatottakat fogadó partnerszervezetek települési önkormányzatok, kulturális és közművelődési intézmények, valamint a civil és egyházi szervezetek.

Cél, hogy a kulturális közfoglalkoztatottak tevékenységükkel hozzájáruljanak a települési értékek feltárásához, a helyi rendezvények megvalósításához, a helytörténeti gyűjtemények bővítéséhez, a közösségi élet újraszervezéséhez, valamint a kulturális alapellátás új módszerekkel, tevékenységekkel való bővítéséhez.

A programból kikerülők 22 százaléka visszatért az elsődleges munkaerőpiacra, ami kiemelkedően jó arány - áll a kulturális államtitkárság közleményében.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter