Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Regisztrált álláskereső? Van érettségije és kulturális érdeklődésű?

Rekord számú kulturális közfoglalkoztatottra jelentették be igényüket a partnerszervezetek a negyedik kulturális közfoglalkoztatási program előregisztrációja során - tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága.

images

images

A közlemény szerint a kulturális közfoglalkoztatási program most zárult, előzetes partneri regisztrációjában 2098 település 4548 szervezete összesen 13 076 főt tudna közösségi munkásként, illetve koordinátorként foglalkoztatni a 2016. március 1-jén induló, egy éven át tartó programban.

A kulturális közfoglalkoztatási program első, mintaprogramként támogatott kezdeményezése 2013 novemberétől 2014. április 30-ig tartott, a második ütem pedig 2014. szeptember 1. és 2015. február 28. között valósult meg. A jelenleg zajló, harmadik ütem 2015. március 1-jén indult, és 2016. február 29-ig tart. Az utóbbi kettőt már országos közfoglalkoztatási programként támogatta a Belügyminisztérium.

A program tervezett folytatása érdekében a Nemzeti Művelődési Intézet az előző évek gyakorlatát követve november 1. és 15. között előzetes regisztrációt végzett a lehetséges partnerek körében, hogy felmérje: a szervezetek milyen létszámkerettel kívánnak bekapcsolódni a programba.

A beérkezett adatok a kezdeményezés növekvő népszerűségét mutatják. A mintaprogramban 1895, a második ütemben 2162; a jelenleg zajló programban 3209 szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez, a következő ütembe pedig immár 4548 partnerszervezet kíván bekapcsolódni, minden eddiginél több kulturális közfoglalkoztatottra jelentve be igényt - közölte az államtitkárság.

A programban olyan, legalább érettségivel rendelkező, regisztrált álláskeresők vehetnek részt, akik a kultúra és közművelődés területe iránt érdeklődnek. A közfoglalkoztatottakat fogadó partnerszervezetek települési önkormányzatok, kulturális és közművelődési intézmények, valamint a civil és egyházi szervezetek.

Cél, hogy a kulturális közfoglalkoztatottak tevékenységükkel hozzájáruljanak a települési értékek feltárásához, a helyi rendezvények megvalósításához, a helytörténeti gyűjtemények bővítéséhez, a közösségi élet újraszervezéséhez, valamint a kulturális alapellátás új módszerekkel, tevékenységekkel való bővítéséhez.

A programból kikerülők 22 százaléka visszatért az elsődleges munkaerőpiacra, ami kiemelkedően jó arány - áll a kulturális államtitkárság közleményében.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter