Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Rendvédelmi szakszervezetekkel tárgyalt az MSZP

Rendvédelmi programjáról tárgyalt szakszervezetekkel kedden az MSZP.

Harangozó Tamás szocialista frakcióvezető-helyettes újságíróknak elmondta: a hon- és a rendvédelemben - a rendőrségnél, a büntetés-végrehajtásnál, a tűzoltóságnál, a katasztrófavédelemnél, valamint a titkosszolgálatoknál - működő szakszervezeteket a közbiztonsággal, rendészettel és honvédelemmel kapcsolatos terveikről tájékoztatták. Az egyeztetésen szinte hiánytalanul megjelenő érdekképviseletek a fő irányokkal egyetértettek, a részletek kidolgozásában pedig szívesen részt vesznek - fűzte hozzá.

A politikus közölte: becsületbeli ügynek tartják, hogy a korábbitól eltérő, társadalmi szempontból is méltányos formában, de újra bevezessék a szolgálatinyugdíj-rendszert, mivel vannak olyan munkakörök, amelyekben nem lehet 30-40 évig dolgozni. Egyúttal visszaállítanák a szolgálati nyugdíjuktól megfosztottak korábbi státusát, megszüntetve azt, hogy járandóságuk után személyi jövedelemadót kell fizetniük.

Hangsúlyozta, hogy a közbiztonságot a legalapvetőbb közszolgáltatásnak tartják, ezért megháromszoroznák, csaknem tízezerre növelnék az adott területért felelős, a lakossággal közvetlenül kapcsolatban álló körzeti megbízottak számát. Harangozó Tamás kitért arra, hogy megszüntetnék a Terrorelhárítási Központot és az Országgyűlési Őrséget, feladataikat pedig ismét a rendőrségre bíznák. Indoklásul azt mondta: nincs szükség luxus- és magánelit-alakulatokra.

A szocialisták emellett már 2015-től biztosítanák, hogy a GDP legalább egy százalékát a honvédelemre fordítják. Mind a rendészetben, mind a honvédelemben dolgozóknak az állományt jobban megbecsülő előmeneteli és illetményrendszert ígér az MSZP, valamint azt, hogy visszaállítják a rendészeti dolgozókat képviselő szakszervezetek e ciklusban megnyirbált jogosítványait. A program része az is, hogy a polgárőrségeknek ne kelljen cégautóadót fizetniük.

A frakcióvezető elmondta, hogy szerdán a közbiztonság helyzetének megtárgyalásával folytatódnak az ellenzéki egyeztetések, amelyekre újólag meghívta az Együtt 2014-et - külön említve annak egyik társalapítóját, a Magyar Szolidaritás Mozgalmat -, az LMP-t és a Párbeszéd Magyarországért képviselőit.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter