Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Sok munkát adott a rendkívüli időjárás a rendőröknek

Több hajléktalan, illetve magát ellátni nem tudó embernek segítettek a hét végén a Pest megyei rendőrök, akik még egy visegrádi vaddisznóterelésbe is bekapcsolódtak - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője vasárnap az MTI-t.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy az elmúlt napokban nyolc esetben mentettek meg hóban, vagy más, elhagyatott helyen fekvő, többnyire erősen ittas embert a szinte biztos fagyhaláltól. Isaszegen egy 58 éves, Nagykőrösön egy 45 éves, Pátyon egy 57 éves magatehetetlen férfit vittek haza, Kistarcsán pedig egy 28 éves, szintén erősen ittas hajléktalant adtak át a mentőknek.

Meleg helyre juttattak a budaörsi járőrök is egy ittas, hóban fekvő férfit, akire a Domb és a Szabadság utca kereszteződésében bukkantak rá, majd pár órával később a Szivárvány utcában kellett intézkedniük egy 48 éves, agresszív férfival szemben. Őt végül a mentők a fővárosi Nyírő Gyula kórházba szállították.

Beluzsárné Belicza Andrea közlése szerint Felsőpakonyban egy 62 éves nő szorult segítségre. Mivel az alkoholtól kommunikálni sem tudó asszonyt - életvitele miatt - saját családja nem fogadta be, a rendőrök a gyáli önkormányzat éjjeli melegedőjébe vitték. Vasárnap délután egy kismarosi játszótéren talált, szintén ittas, kihűlőfélben lévő embert adtak át a váci kórháznak további ellátásra.

A szóvivő elmondása szerint számtalan esetben kérték a Pest megyei rendőrök segítségét fázó, éhes emberek, akiknek tűzifára, s élelemre sem tellett. Sülysápon, Budaörsön (itt több alkalommal is), Gödön, Gyömrőn, Nyáregyházán, Cegléden és Pusztavacson is megtalálták a legmegfelelőbb módját a segítségnek - magyarázta a szóvivő, aki egy különleges esetet is említett. Pénteken este - valószínűleg a nagy hideg miatt - vaddisznók tévedtek Visegrád belterületére, ahonnan az erdészet szakemberei tahitótfalui járőrök segítségével terelték az állatokat biztonságos helyre.

Több közúti baleset is történt a hét végén: a havas, jeges utakon több kamion árokba borult, az 1-es főúton pedig halálos balesetet szenvedett autójával egy idős nő, egy sávelválasztó betonelemnek ütközött - mondta Beluzsárné Belicza Andrea.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk