KEM  spion 
Megjelent: 14 éve

Spionok a cégnél

Új dolgozó érkezik a céghez. A kollégák szívesen fogadják, segítenek neki a beilleszkedésben. Elhívják ebédelni, megosztják vele az irodai pletykákat, visszásságokat és stikliket. Mostantól óvatosan! Lehet, hogy kígyót melengetnek a keblükön, egy ügynökség ugyanis besúgóközvetítéssel foglalkozik.

A vállalatoknak egy újfajta belsőellenőrzési rendszert kínál egy ügynökség: az embereik beépülnek a munkahelyi kollektívába, majd jelentést tesznek a vezetőkről, a munkatársakról. A szolgáltatás még nincs egyéves, ám már tíz multinacionális és 25-30 kisebb ügyfelük volt – tudta meg a FigyelőNet Kovács Tamástól a VIA Agency kommunikációs vezetőjétől.

„A módszer Japánból ered, és főként a problémák megoldására, a vezető alkalmasságának vizsgálatára használják. Persze a tolvajokat is le lehet vele fülelni. Az egyik megbízónknál, egy könyváruház-hálózatnál például 5-6 milliós leltárhiány volt, ezért kellett beépülni hozzájuk. Egy másik esetben pedig a dolgozók annyira féltek a főnöktől, hogy nem mertek szólni az elromlott légkondi miatt. Az összes ügynek azonban csak a 20 százaléka végződik kirúgással, és nem csak negatív jelentések születnek” – magyarázta a vezető.

Álláshelyet alkotnak nekik

A téglák valójában statiszták és színészek, az ügynökség a castingok során megpróbál mindenféle embertípust „bespájzolni”. Fiatalokat és időseket is alkalmaznak, a nagypapától a kisgyerekes anyukán át a középkorú, jólszituált úriemberig.

Kovács Tamás elmondta, hogy mindenkitől megkérdezik azt is, van-e valamilyen eredeti foglalkozása, milyen terület iránt érdeklődik. Ez azért fontos, mert előre tudnak tervezni, hogy a jövőben kit milyen céghez „közvetítenek” ki. A dolgozóik között van például programozó matematikus és ápolónő is. Ha a felkérésben szereplő munkakörre nem találnak embert, akkor a cég létrehoz egy álálláshelyet neki. Ilyenre is volt már példa: az egyik vállalatnál egy pluszadminisztrátor szerepében vették fel a kémet.

Morális problémát okoz az aknamunka

A VIA castingjainál a jelentkezőktől megkérdezik, hogy okoz-e lelkiismereti problémát számukra az effajta aknamunka. Ha a statiszták és a színészek azt mondják, hogy az elveikbe ütközik a feladat, akkor hoszteszként, statisztaként dolgozhatnak náluk más projektekben, senkit nem kényszerítenek.

A munkapszichológus szerint közösségi anomáliákhoz vezethet ez a fajta belsőellenőrzés – ahogy láthattuk például a múlt rendszer besúgóhálózatának demoralizáló hatását. Dr. Szirmay Ágnes elítéli a módszert, szerinte csakis egy paranoiás, gyanakvó főnök lehet képes ezt a szolgáltatást igénybe venni. „Más eszközökkel, egyenes úton is lehetne ellenőrizni a vezetőket és a munkahelyi légkört.”

A munkahelyi bizalom sérülése lehet a következménye annak, ha kiderül, hogy besúgó van a kollektívában. Az első gond magával a vezetéssel van: nem bíznak meg az embereikben. A másik problémát a munkaközösségnél szülheti: a dolgozók úgy érzik majd, elárulta őket a cég és a szeretettel fogadott új kolléga is. Ezután a munkások megtartása nagyon nehéz, talán lehetetlen feladat lesz – tette hozzá a pszichológus.

Az ügynökségtől úgy tudjuk, hogy lebukás még nem fordult elő a megbízásaik során. Tevékenységüket úgy próbálják álcázni, hogy amikor a jelentésük alapján kirúgnak valakit, a tégla még néhány hétig-hónapig tovább dolgozik, csak utána távozik a cégtől – nehogy a dolgozók összekapcsolják a két eseményt.

A jog kötéltáncosai

A pszichológus és a jogász egyetért abban, hogy etikailag igencsak megkérdőjelezhető a kollektívákba való beépülés. A szolgáltatás személyiségi jogokat sérthet, ha a tégla nemcsak a munkavégzést, hanem a munkahelyi emberi kapcsolatokat is jelenti a főnöknek. Ha például csak az irodai körülményeket ellenőrzik ezzel a módszerrel, akkor az nem ütközik jogszabályba – mondta dr. Sipos Márta munkajogász a FigyelőNetnek.

A cégek szemérmesek?

A MÁV sajtószóvivője, Kavalecz Imre felháborodott még a gondolattól is, hogy a vállalatuk ilyen módszert is alkalmazhatna. „Nem működik nálunk besúgás, nem is tervezzük, hogy felvesszük a kapcsolatot az ügynökséggel” – mondta.

Az OKI Systems Kft. családias cég, a vezetője azonban elgondolkodott a lehetőségen. „Ha sehogy másképp nem tudnék megoldani egy problémát, talán belevágnék, bár nem tartom etikusnak. Szerencsére mivel a cégünk kicsi, jó a kommunikáció az alkalmazottak között. És ha a munka alapja a feltétlen bizalom, akkor nincs szükség ilyesmire. Destruktív lenne mind a cég, mind a dolgozók szempontjából, ha a vezető ezzel tartaná rettegésben a munkatársakat Szerintem erre inkább a multiknak lehet szükségük” – mondta Érdi-Krausz Gábor ügyvezető igazgató.

A statisztaiskolát végzett Király Diána először rettentő mocskos dolognak tartotta az efféle spionkodást. „Nem biztos, hogy tükörbe tudnék nézni, ha ezt csinálnám” – mondta. Aztán végiggondolta: biztos lenne annyi pénz, amiért elvállalná a beépülést. Az viszont biztos, hogy csak egy alkalommal lenne képes rá, többször nem. Dr. Szirmai Ágnes szerint „egy olyan ember, aki rendszeresen és szívesen árulja be a ’munkatársait’, nem biztos, hogy egészséges”.
  • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Futópaddal, golfhétvégével, uszodabérlettel korrumpálhattak egy minisztériumi főosztályvezetőt

Egy minisztérium főosztályvezetője, egy szállodatulajdonos, egy uszoda ügyvezetője és egy polgármester ellen emeltek vádat hivatali vesztegetés... Teljes cikk

Háromnapos munkahét - elindult a licit?

Már nem is négy, hanem három munkanap, igaz 12-14 órás műszakokkal, de jut két hétvége, sőt havonta hét nap folyamatos pihenés is – a Miamiban... Teljes cikk

Kriptovaluta-bányászgépeket próbált elszámolni egy víz-, gáz- és fűtésszerelő cég

Kriptovaluta-bányászatra alkalmas számítógépeket számolt el eszközbeszerzésként egy cég az adóhatóság vizsgálatra szerint - közölte a Nemzeti... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek