Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Színészsztrájk Hollywoodban?

A hollywoodi színészek és producerek nem jutottak dűlőre az új három évre szóló szerződés három hete folyó egyeztetése során, így a stúdiók kedden felálltak a tárgyalóasztaltól.

A producerek szerint a színészek "indokolatlan követeléseket támasztottak mind a hagyományos, mind az új médiával kapcsolatban, ezért jelenleg nincs értelme tovább folytatni a tárgyalásokat." A sztrájkot mindkét fél szeretné elkerülni - erősítették meg nyilatkozataikban.

A televíziós és filmszínészek céhének (SAG) stúdiókkal kötött keretszerződése június 30-án jár le, addigra kellene megállapodni az új feltételekről. Ám a kulcskérdésnek számító online média utáni, valamint a DVD-forgalom utáni részesedésről eddig nem sikerült közös nevezőre jutniuk. A producerek azt akarják elérni, hogy a színészszakszervezet a korábban az írókkal és rendezőkkel megkötött szerződéseket vegye irányadónak a követeléseinél. A hollywoodi szerzőknek tavaly novembertől idén januárig tartó száznapos sztrájk után sikerült kompromisszumos megállapodásra jutniuk a stúdiókkal.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Romániában bértámogatással ösztönzik a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak visszafogadását

Romániában a járvány idején 400 ezer munkaszerződést felbontottak és 600 ezret felfüggesztettek. Teljes cikk

Dolgozóinak 30 százalékát elküldi az EasyJet

A járvány miatt a brit légitársaság is leépítésekbe kezd. Teljes cikk

A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát

A vállalatnál nem lesznek elbocsátások, a nyugdíjba vonulók munkahelyeit számolják fel. Teljes cikk