Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Sztrájk bénítja Olaszországot

Huszonnégy órás országos sztrájkot tartanak pénteken a tömegközlekedésben, közigazgatásban, oktatásban és egészségügyben dolgozó olasz közalkalmazottak.

A munkabeszüntetést, mely ma reggel 8-kor kezdődött, a Cobas balközép szakszervezeti tömörülés hirdette meg az Enrico Letta vezette olasz kormány gazdaságpolitikája ellen. Az érdekképviselet szerint a kormány héten bejelentett hároméves gazdasági programja nem tesz semmit a munkapiac és a foglalkoztatottság megerősítésére.

A sztrájk megbénította az itáliai vasúti közlekedést. Sztrájkolnak az olasz pilóták, utaskísérők és a repülőterek dolgozói is. A római Fiumicino repülőtéren a sztrájk az Alitalia és az Easy Jet járatait érinti.

Rómában reggel fél kilenctől este fél hatig nem közlekednek a buszok, és a metró és a villamos sem jár. Susanna Camusso, a CGIL legnagyobb olasz szakszervezeti föderáció főtitkára bejelentette, hogy általános sztrájkra készülnek.  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát

A vállalatnál nem lesznek elbocsátások, a nyugdíjba vonulók munkahelyeit számolják fel. Teljes cikk

Valamelyest csökkent a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban

Összesen 40 millió amerikai vesztette el állását, mióta kirobbant a járvány. Teljes cikk

Több ezer embert bocsát el a Boeing

A Boeing vezérigazgatója azt üzente a maradó dolgozóknak, hogy nagyon nehéz időszak elé néznek. Teljes cikk