Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Sztrájk bénította meg Görögországot

A szakszervezetek általános sztrájkja bénította meg szerdán a görög gazdaság jelentős részét.

Munkabeszüntetéssel tiltakoznak a görörg mukavállalók a tervezett nyugdíjreform ellen. Athénban több tízezer szakszervezeti tag vonult az utcára.

A kórházak, bankok, iskolák jelentős része csatlakozott a 24 órásra tervezett sztrájkhoz, csak néhány magántulajdonban lévő szolgáltató nem.
Leállt a tömegközlekedés, így a szigetek között közlekedő kompjáratok is. A légi irányítók sztrájkja miatt az Athéni repülőtérről egyetlen gép sem szállt fel.

Athénban csak öt órán át közlekedett a metró, addig, amíg a tüntetők a gyűlésre igyekeztek. A kórházak csak sürgős esetben látják el a betegeket.

Az újságírók is letették a munkát, így szerdán nem jelentek meg a lapok, a rádió- és a tv-csatornákon nem sugároztak híreket.
A konzervatív görög kormány a lakosság öregedése és a nyugdíjalapok kiürülése miatt elkerülhetetlennek látja a nyugdíjrendszer átalakítását.
A tervezett megoldások azonban, köztük a nyugdíjkorhatár két évvel történő fölemelése, és a nyugdíjpénztárak számának drasztikus csökkentése tiltakozást váltott ki a munkavállalók körében.

A szakszervezetek attól tartanak, hogy a nyugdíjpénztárakkal együtt a nyugdíjak is csökkennek. Szakértői becslések szerint, ha nem kezelik a pénztáraknál felhalmozott hiányt, a 15 éven belül összeomlik a nyugdíjrendszer.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Adócsökkentésről döntött a cseh kormány

Csökken az adó többek között a szállásadói szolgáltatásoknál, a kulturális és sportrendezvények belépőinél. Teljes cikk

Megugrott a munkanélküliségi ráta Svédországban

A svéd hazai össztermék (GDP) 0,3 százalékkal csökkent az első negyedévben a tavalyi utolsó negyedéhez képest. Teljes cikk

A francia kormány további támogatásokat tervez

Gérald Darmanin költségvetési miniszter szerint a bevezetésre kerülő támogatások félmillió vállalkozást érintenek. Teljes cikk