kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

Szűcs Erika: A munka világában kell tartani a munkájuk elvesztésében veszélyeztetetteket

A válság a képzett és munkavállalásban motiváltak tízezreit fenyegeti munkájuk elvesztésében, őket minden eszközzel a munka világában kell tartani - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter a Vasas Szakszervezeti Szövetség Tanácsa ülésén.

Szűcs Erika hozzátette: meg kell akadályozni, hogy ezek az emberek a munka világából átkerüljenek a szociális ellátás területére, mert onnan a visszatérés nehéz és drága.
A Vasas Szakszervezeti Szövetség Tanácsa megtárgyalta, hogy a munkaügyi kormányzat terveit és eszközeit a magyar gép- és járműipar, illetve elektronikai ágazat és vaskohászat területén jelentkező foglalkoztatási válsághelyzet kezelésére. Állásfoglalásuk szerint a gazdaságélénkítő és válságkezelő intézkedések középpontjában a foglalkoztatási szint védelmének, a lehető legtöbb munkahely megőrzésének és az új munkahelyek teremtésének kell állnia.

Szűcs Erika a válságkezelő és gazdaságélénkítő csomagban a tervezett intézkedések között említette a térségi válságkezelő alap létrehozását, a járulékkedvezményt illetve uniós támogatást munkahelymegtartásért. A miniszter kitért arra, hogy a intézkedésekre a Új Magyarország Fejlesztési Terv forrásainak átcsoportosításával teremtik elő a forrásokat. A tárca kezelése és szakmai felügyelete alatt álló Társadalmi Megújulási Operatív Programból (TÁMOP) és Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból (TIOP) 70 milliárd forintot tesznek át munkahely- és vállalkozásmegtartási célokhoz.

Szűcs Erika úgy vélekedett, hogy szükséges a képzés megerősítése is, hiszen az ehhez járuló juttatások teremtenek sokszor deformált motivációt.

A tanács ülésén Hódi Zoltán, a Vasasszakszervezet alelnöke kiemelte a válságkezelésben fontos időtényezőt, illetve szükségesnek tartotta az ágazati szintű válságkezelés kidolgozását, megvalósítását.

Papp János, a Vasasszakszervezet közép-dunántúli régiójának vezetője úgy vélekedett, hogy társadalmi ellenőrzés alá kellene helyezni a foglalkoztatással összefüggő állami támogatások kifizetését. Megjegyezte: a szakszervezet jelentős szerepet tudna abban játszani, hogy a támogatások valóban oda kerüljenek, ahol munkahelyet megőrizik.

A Vasasszakszervezet állásfoglalása szerint a válság terhei nem háríthatók át az eddig is nehéz helyzetben lévő munkavállalókra és a nyugdíjasokra. A kényszerű változtatásokat csak a szociális partnerekkel egyeztetve, érdemi tárgyalásokon megvitatva lehet elindítani.

A Vasasszakszervezet határozott álláspontja, hogy a reálgazdaságban, a versenyszféra területén meg kell őrizni a bérek és keresetek reálértékét, illetve a teljesítménynövekedés esetén a reálkereset emelkedését.
Elengedhetetlennek tartják az országos bérmegállapodás megkötését, a hároméves bérmegállapodásban kialakított rendszer fennmaradását, a minimálbér és a bérminimumok értékének megemelését január 1-étől.

Amennyiben a tárgyalások nem vezetnek eredményre - a vezető testületek döntése szerint - élni fognak a nyomásgyakorlás minden törvényes eszközével- tartalmazza a Vasas Szakszervezeti Szövetségi Tanács által elfogadott dokumentum.
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Felmérés: Emiatt félnek az állásinterjúktól a dolgozók leginkább

A tíz leginkább szorongást okozó helyzet közül nyolc munkahelyi környezethez kapcsolódik. Teljes cikk

Itt ellenőrizhetjük a leggyorsabban, hogy szabályosan foglalkoztat-e munkaadónk

A NAV telefonos alkalmazásában többek között az adószámla is lekérdezhető. Teljes cikk

Csaló WhatsApp hívások: már a HR tanácsadók nevével is visszaélnek

A cég a szükséges jogi lépéseket és a rendőrségi feljelentést is megtette. Teljes cikk