Tízből kilenc magyar félti az állását "/>
Megjelent: 12 éve

Tízből kilenc magyar félti az állását

Az októberi 69 pontos magyar fogyasztói bizalmi indexnél csak a portugál alacsonyabb Európában. A norvég fogyasztók a legoptimistábbak, 135 pontos mutatóval - állapítja meg online globális fogyasztói bizalmi index felmérése alapján a Nielsen piackutató vállalat.

A 69 pontos magyar fogyasztói bizalmi index jóval a 89 pontos európai átlag alatt van, csak a portugálok 56 pontos mutatója alacsonyabb. A világátlag 94, amelytől valamivel elmarad a földrészünkön mért 89 pont.

Európában a norvég bizalmi index a legmagasabb, 135 pont, ezt követi a 133 pontos orosz index és a 102 pontos lengyel. A környező országok közül a listán tavaly ötödik Lengyelország most a nyolcadik helyre került 102-vel. Csehország tizenharmadik a sorban, 90-es mutatóval. Ausztria tizenegyedik, 92-vel. Németország 78-as indexével közvetlenül Magyarország előtt áll, Európa országai között.

A felmérésből az is kiderül, hogy megállt a magyar mutató csökkenése. A 2005. őszi felmérés még 90-es bizalmi indexet állapított meg Magyarországon, tavaly 74-et, idén tavasszal pedig 66-ot, most ősszel három pont emelkedést regisztráltak.

A globális fogyasztói bizalmi indexet három tényezőből állítja össze a Nielsen: a munkalehetőségekről, a személyes anyagi helyzetről és a szükséges, illetve kívánatos termékek megvásárlása számára kedvező légkörről mondott pozitív és negatív véleményekből 0 és 200 pont között mozgó indexet számítanak.

Ennek alapján Magyarországon legkedvezőtlenebbnek a következő tizenkét hónap munkahelyi kilátásait tartja a megkérdezettek 87 százaléka. A vásárlásra alkalmas körülményeket 73, személyes anyagi helyzetét pedig 71 százalék látja inkább borúlátóan a jövő évben.

Európa tizenkilenc országának átlagától legnagyobb mértékben a munkahelyek perspektívájának megítélésében különbözünk. A kontinensen a megkérdezettek átlag 52 százaléka borúlátó.

A vásárlásra alkalmas körülményeket Magyarországon a többség, 66 százalék tartja kedvezőtlennek, míg személyes anyagi helyzetét az európai válaszadók 48 százaléka ítéli meg negatívan a következő tizenkét hónap során.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hitler-mémes videó miatt rúgták ki a dolgozót, de vissza kellett venniük

A BP alkalmazottja Hitler-mémes videóval parodizálta ki a cégnél zajló bértárgyalásokat. A bíróság végül neki adott igazat. Teljes cikk

Levonhatják a cigi- és kávészünetet a fizetésből

Egy spanyol bíróság döntése alaposan felbolygatta a kedélyeket, ugyanis a bíróság egy portugál olajcég (GALP) javára ítélt a szakszervezettel... Teljes cikk

Börtönbe kerül a férfi, aki bosszúból bombariadót csinált volt munkahelyén

Közveszéllyel fenyegetés és kiskorú veszélyeztetése miatt kerül börtönbe a férfi, aki volt munkaadóját akarta megbüntetni. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek