Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Több az új állás Zalában

Stagnált a regisztrált álláskeresők száma Zala megyében, szeptemberben és augusztusban közel azonos számú álláskeresőt tartottak nyilván a kirendeltségeken - közölte a Zala megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szerdán az MTI-vel.

images

images

Az elmúlt öt év adatai szerint egyébként a korábbi években sem változott jelentősen augusztus és szeptember között a munkanélküliek száma. Ugyanakkor az idén szeptember végén 14 százalékkal kevesebb volt az álláskereső a megyében, mint az elmúlt év azonos időszakában. Január óta is jelentős mérséklődés tapasztalható; 20.116 főről 13.767 főre csökkent az álláskeresők száma. A legnagyobb mértékű, mintegy 20-25 százalékos csökkenés Lenti és Zalaegerszeg térségében volt, míg a többi területen 9-10 százalékra tehető a visszaesés.

Tavaly óta csökkent a pályakezdők álláskeresők száma is; szeptemberben 1.105 pályakezdőt tartottak nyilván, közel 300 fővel kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Szeptemberben 2 ezren kerültek ki a nyilvántartásból, közülük 1.400-an tudtak munkába állni; 800-an az elsődleges munkaerőpiacon, 600-an pedig támogatott foglalkoztatásban helyezkedtek el. Január óta összesen 14.700 fő - csaknem 800 fővel több, mint az elmúlt év hasonló időszakában - tudott munkába állni a megyében, az álláshelyek közül 5.500 támogatott volt.

Szeptemberben a munkáltatók 2 ezer új álláshelyet jelentettek be; az előző havinál 300-zal, az egy évvel korábbinál pedig 700-zal többet. A feldolgozóipar és a gazdasági szolgáltatás munkaerőigénye meghaladta a 800 főt, a közigazgatásban - döntően önkormányzatoknál jelentkező közfoglalkoztatás területén - 500 főt tudtak foglalkoztatni.
A munkáltatók 500 fő számára segéd-, illetve alkalmi munkát ajánlottak, 350 főt gyártósori összeszerelőként, 110 főt pedig elektroműszerészként kívántak foglalkoztatni.

Az augusztusról áthúzódóval együtt összesen 2.800 üres álláshely volt a megyében, szeptember végén a betöltetlen álláshelyek száma meghaladta az 1.500-at.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk