Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Több mint ezerötszáz közfoglalkoztatott dolgozik Tolnában

Negyvenhét településen több mint ezerötszáz ember részvételével kezdődtek egyéves közfoglalkoztatási programok március 1-jén Tolna megyében - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal szerdán.

images

images

A megye három kedvezményezett - a tamási, a dombóvári és a paksi - járásában 107 projektet indítottak az önkormányzatok 2,1 milliárd forintos támogatással; a startmunka mintaprogramokba 2017. február végéig 1587 embert vonnak be - írták közleményükben.

A tájékoztatás szerint a résztvevő települések mezőgazdasági, szociális és helyi sajátosságokra épülő programokban többek között önkormányzati intézmények számára termesztenek zöldséget, gyümölcsöt, mezőgazdasági és közutakat újítanak fel, illegális hulladéktelepeket számolnak fel. Három településen a földgáz alternatív fűtési móddal történő kiváltásában működnek közre: bio- vagy megújuló energiát használó fűtési rendszerekhez biztosítják a fűtőanyagot.

Huszonkilenc településen 200 ember közutakat, kerékpárutakat tart karban az önkormányzati útőr programban. Az országszerte zajló vízgazdálkodási és állami erdőgazdálkodási program keretében a munkáltatók Tolnában 239 ember foglalkoztatását vállalták. Március 16-ával két további program is indul, amellyel a Tolna megyén kívüli közfoglalkoztatók 800 embert vonnak be a programba.

A kormányhivatal szintén szerdán nyilvánosságra hozott legfrissebb munkaerő-piaci elemzése szerint Tolnában januárban 8865 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban, amely decemberhez képest 362 fős emelkedést, 2015 januárhoz képest 866 fős csökkenést jelent.

"Felmerülhet, hogy a hónapok óta tartó, munkaerő-piaci folyamatokra jellemző kedvező tendencia megtorpanni látszik, de ez nincs így: az év eleji gyengébb mutatókat a kevesebb szezonális munkalehetőség, az idényjellegű foglalkoztatás megszűnése magyarázza, s ez évente visszatérő jelenség" - írták az elemzésben.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter