Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Tolnában már van látszatja az első munkahely garancia programnak

Közel kétszáz pályakezdő álláskereső helyezkedett el támogatással az idén Tolna megyében - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja hétfőn.

A munkaügyi szervezet tájékoztatása szerint az első munkahely garancia program keretében 93 ember jutott munkához. A munkáltatók összesen 152 főre jelentettek be igényt a programhoz kapcsolódva, jelentősebb számban a kereskedelmi és vendéglátó-ipari, valamint ipari, ezen belül építőipari munkakörökben volt fiatalok iránt kereslet.

A munkaügyi központ arról is beszámolt, hogy az év második felében további 95 személy kapott a garanciaprogramhoz hasonló támogatást egy hátrányos helyzetűeket segítő, európai uniós foglalkoztatási projekt keretében, így összesen 188 pályakezdő helyezkedett el a két program révén.

Tolna megyében a jelenleg rendelkezésre álló, szeptember 20-i adatok szerint a nyilvántartott álláskeresők 16,9 százaléka, 2053 fő volt pályakezdő. Ennél csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt nagyobb a pályakezdők aránya, 17,2 százalék. A Tolna megyei munkaügyi kirendeltségeken júliusban 549, augusztusban 326, szeptemberben 410 pályakezdő jelentkezett.

Az adatokból az is kiderül, hogy a 2053 fiatal 30,4 százalékának van legfeljebb általános iskolai végzettsége, 25 százalékuk szakmunkás, 37,6 százalékuk érettségizett, és 7 százalékuknak van diplomája.

A munkaügyi központ tájékoztatója szerint egyértelmű az összefüggés a végzettség és az elhelyezkedési esély között. Az idén átlagosan 21,9 százalék volt az elhelyezkedők aránya; a nyolc osztállyal sem rendelkezőknek 2,2, a felsőfokú végzettségűeknek 38,5 százaléka talált állást, az általános iskolai végzettséggel rendelkezők 10,4, a szakmunkások 24,5, az érettségizettek 26,5 százaléka kapott munkát.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter