Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Tovább csökkent az álláskeresők száma Veszprém megyében

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint májusban Veszprém megyében egy hónap alatt 1241 fővel, az egy évvel ezelőtti adathoz képest pedig 2219 fővel csökkent az álláskeresők száma.

images

Májusban a megye foglalkoztatási körzeteiben összesen 14 443 fő álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A megyében a nyilvántartottak állományában az országos átlagnál lényegesen nagyobb mértékű, 7,9 százalékos csökkenés következett be mind az egy hónappal, mind az egy évvel korábbi, 13,3 százalékos adathoz viszonyítva - írták.

Hozzátették: májusban a szezonális munkalehetőségek jelentősen csökkentették az állástalanok számát; folytatódtak az önkormányzati hosszabb idejű közfoglalkoztatások, az országos közfoglalkoztatási programok, a Sümeg és Devecser térségében működő kistérségi Startmunka programok projektjei, valamint elindult a parlagfű és egyéb allergén növények irtására irányuló program, illetve megkezdődött az idegenforgalmi közfoglalkoztatási program is.

Az eltelt egy hónapban a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma 142 fővel, a nem pályakezdő állástalanoké pedig 1099 fővel csökkent; 1522 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben, a legtöbbet a veszprémi és a pápai térségben.

A hónap során bejelentett álláshelyek közül 581 főnek támogatás nélküli, 941 főnek pedig támogatott álláshelyet kínáltak a munkáltatók - regisztrálta a hivatal.

Május végén a megye gazdaságilag aktív népességének 8,8 százaléka volt nyilvántartott álláskereső, a gazdaságilag aktív népesség a megye valamennyi foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül, mint egy hónappal, és egy évvel ezelőtt - áll a hivatal közleményében.

Veszprém megye a regisztrált álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya alapján, Győr-Moson-Sopron megye, Budapest, Vas, Pest, valamint Komárom-Esztergom megye után továbbra is a hatodik legkisebb mutatóval rendelkezik.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter