Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Tovább csökkent az álláskeresők száma Veszprém megyében

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint májusban Veszprém megyében egy hónap alatt 1241 fővel, az egy évvel ezelőtti adathoz képest pedig 2219 fővel csökkent az álláskeresők száma.

images

Májusban a megye foglalkoztatási körzeteiben összesen 14 443 fő álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A megyében a nyilvántartottak állományában az országos átlagnál lényegesen nagyobb mértékű, 7,9 százalékos csökkenés következett be mind az egy hónappal, mind az egy évvel korábbi, 13,3 százalékos adathoz viszonyítva - írták.

Hozzátették: májusban a szezonális munkalehetőségek jelentősen csökkentették az állástalanok számát; folytatódtak az önkormányzati hosszabb idejű közfoglalkoztatások, az országos közfoglalkoztatási programok, a Sümeg és Devecser térségében működő kistérségi Startmunka programok projektjei, valamint elindult a parlagfű és egyéb allergén növények irtására irányuló program, illetve megkezdődött az idegenforgalmi közfoglalkoztatási program is.

Az eltelt egy hónapban a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma 142 fővel, a nem pályakezdő állástalanoké pedig 1099 fővel csökkent; 1522 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben, a legtöbbet a veszprémi és a pápai térségben.

A hónap során bejelentett álláshelyek közül 581 főnek támogatás nélküli, 941 főnek pedig támogatott álláshelyet kínáltak a munkáltatók - regisztrálta a hivatal.

Május végén a megye gazdaságilag aktív népességének 8,8 százaléka volt nyilvántartott álláskereső, a gazdaságilag aktív népesség a megye valamennyi foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül, mint egy hónappal, és egy évvel ezelőtt - áll a hivatal közleményében.

Veszprém megye a regisztrált álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya alapján, Győr-Moson-Sopron megye, Budapest, Vas, Pest, valamint Komárom-Esztergom megye után továbbra is a hatodik legkisebb mutatóval rendelkezik.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter