Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Tovább csökkent az álláskeresők száma Veszprém megyében

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint májusban Veszprém megyében egy hónap alatt 1241 fővel, az egy évvel ezelőtti adathoz képest pedig 2219 fővel csökkent az álláskeresők száma.

images

Májusban a megye foglalkoztatási körzeteiben összesen 14 443 fő álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A megyében a nyilvántartottak állományában az országos átlagnál lényegesen nagyobb mértékű, 7,9 százalékos csökkenés következett be mind az egy hónappal, mind az egy évvel korábbi, 13,3 százalékos adathoz viszonyítva - írták.

Hozzátették: májusban a szezonális munkalehetőségek jelentősen csökkentették az állástalanok számát; folytatódtak az önkormányzati hosszabb idejű közfoglalkoztatások, az országos közfoglalkoztatási programok, a Sümeg és Devecser térségében működő kistérségi Startmunka programok projektjei, valamint elindult a parlagfű és egyéb allergén növények irtására irányuló program, illetve megkezdődött az idegenforgalmi közfoglalkoztatási program is.

Az eltelt egy hónapban a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma 142 fővel, a nem pályakezdő állástalanoké pedig 1099 fővel csökkent; 1522 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben, a legtöbbet a veszprémi és a pápai térségben.

A hónap során bejelentett álláshelyek közül 581 főnek támogatás nélküli, 941 főnek pedig támogatott álláshelyet kínáltak a munkáltatók - regisztrálta a hivatal.

Május végén a megye gazdaságilag aktív népességének 8,8 százaléka volt nyilvántartott álláskereső, a gazdaságilag aktív népesség a megye valamennyi foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül, mint egy hónappal, és egy évvel ezelőtt - áll a hivatal közleményében.

Veszprém megye a regisztrált álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya alapján, Győr-Moson-Sopron megye, Budapest, Vas, Pest, valamint Komárom-Esztergom megye után továbbra is a hatodik legkisebb mutatóval rendelkezik.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter