Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Tovább csökkent az álláskeresők száma Veszprém megyében

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint májusban Veszprém megyében egy hónap alatt 1241 fővel, az egy évvel ezelőtti adathoz képest pedig 2219 fővel csökkent az álláskeresők száma.

images

Májusban a megye foglalkoztatási körzeteiben összesen 14 443 fő álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A megyében a nyilvántartottak állományában az országos átlagnál lényegesen nagyobb mértékű, 7,9 százalékos csökkenés következett be mind az egy hónappal, mind az egy évvel korábbi, 13,3 százalékos adathoz viszonyítva - írták.

Hozzátették: májusban a szezonális munkalehetőségek jelentősen csökkentették az állástalanok számát; folytatódtak az önkormányzati hosszabb idejű közfoglalkoztatások, az országos közfoglalkoztatási programok, a Sümeg és Devecser térségében működő kistérségi Startmunka programok projektjei, valamint elindult a parlagfű és egyéb allergén növények irtására irányuló program, illetve megkezdődött az idegenforgalmi közfoglalkoztatási program is.

Az eltelt egy hónapban a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma 142 fővel, a nem pályakezdő állástalanoké pedig 1099 fővel csökkent; 1522 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben, a legtöbbet a veszprémi és a pápai térségben.

A hónap során bejelentett álláshelyek közül 581 főnek támogatás nélküli, 941 főnek pedig támogatott álláshelyet kínáltak a munkáltatók - regisztrálta a hivatal.

Május végén a megye gazdaságilag aktív népességének 8,8 százaléka volt nyilvántartott álláskereső, a gazdaságilag aktív népesség a megye valamennyi foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül, mint egy hónappal, és egy évvel ezelőtt - áll a hivatal közleményében.

Veszprém megye a regisztrált álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya alapján, Győr-Moson-Sopron megye, Budapest, Vas, Pest, valamint Komárom-Esztergom megye után továbbra is a hatodik legkisebb mutatóval rendelkezik.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egyre nagyobb a nyomás a bolti dolgozókon a munkaerőhiány miatt

A munkaadók szerint 6 ezer dolgozó hiányzik a kiskereskedelemből, a szakszervezet és a munkavállalók szerint nagyobb a gond. Teljes cikk

Megkéseltek egy tanárt egy győri iskolában

Az 51 éves tanárnőt kórházba szállították, a 17 éves elkövetőt elfogták. Teljes cikk