Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI Megjelent: 3 éve

Új büdzsé: kiknek segít?

Eltérően látja a kormánypárt és az ellenzék az új költségvetés részleteit: a Fidesz szerint jelentősen nőnek az egészségügy és a köznevelés forrásai, valamint az adókedvezmények, az ellenzéki pártok viszont úgy látják, csak egy szűk rétegen segít, és nem a lényegre koncentrál a büdzsé.

images

A Fidesz-frakció közölte: a jövő évi költségvetés biztosítja, hogy 2017-ben mindenki léphessen egyet előre; a gazdasági növekedésből származó bevételeket a családokra, további adócsökkentésre és az otthonteremtési program folytatására fordítják.

Tovább nőhet a kétgyermekesek családi adókedvezménye, 27 százalékról 5 százalékra csökken a tej, a tojás és a baromfihús áfája. Folytatódik a pedagógusok, a rendőrök, a katonák életpályaprogramja, és már zajlanak az egyeztetések az egészségügyi, a szociális dolgozók bérrendezéséről - sorolták.

A Demokratikus Koalíció a költségvetés kedden benyújtott tervezetének adatait úgy értelmezi, hogy az "Orbán-rezsim" és a Fidesz számára továbbra sem az ország érdekei fontosak.

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében önleleplezőnek nevezi, hogy hat év kormányzás után a kormányzat akkor akarja az egészségügyet a költségvetés nyertesévé nyilvánítani, miután "tönkretették az orvosokat, az ápolókat és a betegeket".

A Jobbik alelnöke a függőség és a "kiszáradt gazdaság" büdzséjeként hivatkozott a kormány kedden benyújtott javaslatára. Z. Kárpát Dániel budapesti sajtótájékoztatóján jelezte: noha a javaslatot teljességében még nem ismerik, a sarokszámok egyértelművé teszik a helyzetet.

Radikális változtatást sürgetett az LMP. Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes átgondolatlannak ítélte a büdzsét, mondván, míg néhány hete még hiány nélküli javaslatot ígért a kormány, az uniós források gyors kiszórása érdekében mégis nagyobb lesz a deficit jövőre, mint idén. Szerinte minderre csak azért van szükség, hogy a fejlesztési forrásokból minél többet lophassanak el a kormányhoz közel állók.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a 2017-es költségvetés az emberek 80 százalékának a leszakadást jelenti. Szelényi Zsuzsanna, az Együtt - a Korszakváltók Pártja politikusa önzőnek és rövidlátónak nevezte a jövő évi büdzsét.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Két év alatt 20 százalékkal emelné dolgozói bérét az Audi Hungaria

Két év alatt húsz százalékkal növelné minden munkavállalója bérét az Audi Hungaria Zrt. Németh Sándor, az AHFSZ elnöke arról tájékoztatta az... Teljes cikk

Egy férfi éveken keresztül vett fel jogosulatlanul családi pótlékot

Vádat emelt az ügyészség Szegeden egy szerb férfi ellen, aki három Szerbiában lakó gyermeke után több mint öt éven keresztül vett föl... Teljes cikk

Fiktív számlákat kiállító bűnszervezetet számolt fel a NAV

Fiktív számlákat kiállító bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a házkutatások során több gépfegyvert és pisztolyt is... Teljes cikk

Brexit - Elutasították a kilépés feltételeiről szóló megállapodást

A várakozásoknak megfelelően hatalmas arányban elutasította a londoni alsóház a kedd esti szavazáson a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit)... Teljes cikk

Nyolc németországi nemzetközi repülőtéren lesz sztrájk

Nyolc németországi nemzetközi repülőtéren tartanak sztrájkot kedden a biztonsági szolgálatok dolgozói, Frankfurt és Hamburg mellett Münchenben,... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár