Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Új elnököt választ az MGYOSZ

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöki posztjára Futó Péter társelnök az egyetlen jelölt. Széles Gábor, aki 1990 óta töltötte be az elnöki posztot, nem jelölteti magát.

Az MGYOSZ-nak aktív szerepet kell vállalnia olyan kormányciklusokon átnyúló gazdaságpolitika kialakításában, amely többpárti konszenzus keretében valósulhat meg - fogalmazott az MTI-hez eljuttatott programjavaslatában Futó Péter.

A szövetség elnökjelöltje az ország számára olyan adórendszert, járulékrendszert és illetékrendszerért tart kívánatosnak, amely egyszerűbb és igazságosabb, mint a jelenlegi és egyértelműen a versenyképesség javítását szolgálja.

Az MGYOSZ március közepén nyilvánosságra hozott adóváltoztatási koncepciója szerint 2009-2010-ben két lépésben meg kell szüntetni a vállalkozások négy százalékos különadóját, miközben a munkaadókat terhelő tb-járulékot 3-3 százalékponttal szükséges mérsékelni.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter