Megjelent: 11 éve

Új elnökség a DOSZ élén

Új elnökség - élén dr. Kocsis Miklóssal, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának doktoranduszával - képviseli a hazai doktorandusz hallgatók érdekeit január elsejétől, melynek a Doktoranduszok Országos Szövetsége 2008. október 11-i küldöttgyűlés szavazott bizalmat. A jelenlegi vezetőség december 31-ig kapott felhatalmazást a doktori iskolák küldötteitől a hazai PhD, DLA hallgatók ügyeinek képviseletére.

images

images

A doktoranduszok társadalmi és tudományos előrehaladását segítő szervezet új elnöke, dr. Kocsis Miklós elmondta: a szövetség szakmai alapokon nyugvó érdekképviseleti szervezet, amelynek fő tevékenysége a fiatal kutatók tudományos munkájához szükséges feltételek megteremtése, és amely a hazai felsőoktatás valamennyi doktoranduszának és doktorjelöltjének érdekeit ismeri és védi.

A DOSz a felsőoktatási törvény értelmében a doktoranduszok országos hatáskörű érdekvédelmi szervezete, amely véleményt nyilváníthat, és javaslatot tehet a doktori képzéssel kapcsolatos bármely kérdésben. A szervezet feladatának tekinti a doktoranduszok felsőoktatásbeli helyzetének folyamatos vizsgálatát, a doktori fokozattal rendelkezők munkaerő-piaci helyzetének, a PhD fokozat munkaerő-piaci értékének, az egyetemek gyakorlatának kutatását. Célja a doktoranduszok kutatási és tudományos tevékenységéhez adott feltételek javítása, a kutatási tevékenység működési feltételeinek elősegítése.

A Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöksége:

 • dr. Kocsis Miklós, elnök
 • Kucsera Tamás Gergely, főtitkár
 • Bojárszky András, elnökségi tag
 • Kriston Renáta, elnökségi tag
 • dr. Molnár Péter, elnökségi tag
 • Nász Adrienn, elnökségi tag

  Edupress.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter