Új kormányszóvivők "/>
Megjelent: 13 éve

Új kormányszóvivők

Daróczi Dávid és Budai Bernadett lettek a kormányszóvivők.

Budai Bernadett 28 éves. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán politológiát, a Budapesti Gazdasági Főiskolán nemzetközi kommunikációt tanult. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatja tanulmányait, hogy megszerezze a politikatudományok doktora címet.

Az angolul és németül beszélő új kormányszóvivő öt évig a Vision Consulting cég politikai elemzőjeként dolgozott, két évig a Pénzügyminisztérium kommunikációs tanácsadója is volt.

Budai Bernadett nem most lép először a nyilvánosság elé. Munkája során gyakran írt és nyilatkozott a magyar politikai élet eseményeiről és szereplőiről. Elemzéseiben mindkét politikai táborról kritikusan írt, többször élesen bírálta a kormány kommunikációs politikáját is.

Új munkakörét ismerve érdekes felidézni egy tavaly decemberi nyilatkozatát, amelyet az MTI-nek adott. Ebben arról beszélt, hogy a kormány kompetenciájának a képe, "amelyet Gyurcsány Ferenc másfél év alatt végül is sikeresen felépített, az három hónap alatt tökéletesen lerombolódott". Budai Bernadett akkor úgy fogalmazott: nem tudja, "újra fel lehet-e építeni ezt a kompetenciaképet". Az akkori kérdésre részben mostani tevékenysége segít majd megadni a választ. Ma úgy fogalmazott, hogy munkájával szeretné a politikát közelebb vinni az emberekhez.

Daróczi Dávid 35 éves. Roma származású, eredeti keresztneve József volt, amelyet azért változtatott meg, hogy elkerülje a névegyezést édesapjával, a költői, írói, műfordítói munkáival ismertté vált Choly-Daróczi Józseffel. Daróczi Dávid a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen teológiát tanult, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem posztgraduális képzésének keretében szerzett üzleti marketing ismereteket.

Dolgozott a Népszavánál, a Világgazdaságnál, felelős szerkesztője volt a Magyar Televízió üzleti híradójának. A Rádió C indulásakor előbb a felügyelő bizottság elnöke, majd műsorigazgató, végül főszerkesztő volt. Dolgozott a Magyar Hírlapnál is, ahol 2005-ig a gazdasági rovatot vezette.

2005 őszén került a Kormányszóvivői Irodához, ahol először a miniszterelnök szövegírója volt, később az iroda vezetőjévé nevezték ki. Ebből a pozícióból lett most kormányszóvivő. Daróczi Dávid előbb újságíróként, később kormányalkalmazottként hallatta véleményét a politika különféle kérdéseiben. Többször is élesen, név szerint bírálta a Fidesz vezető politikusait.

Egy héttel ezelőtt Orbán Viktor a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta: az MSZP a felelős azért, hogy idén januárban Magyarország nem vezette be az eurót. Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda vezetője az MTI-nek erre úgy reagált: "ha valaki együttműködésről szónokol, de amikor tenni is kell valamit a közös célok megvalósításáért, akkor inkább kivonul, vagy le sem ül a tárgyalóasztalhoz, azt képmutatónak hívják".

Daróczi Dávid ma azt mondta: szóvivői kinevezését nagy feladatnak és kihívásnak tekinti. Szerinte most dől el, hogy a következő 10-15 évben Magyarország a sikeres országok közé tartozik-e majd.  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek