Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Új megoldás az informatikai cégek és dolgozók bevonzására

Székesfehérvár egy jó állapotú és jól megközelíthető irodaépületet biztosít informatikai cégek. A város célja, hogy a meglévő innovatív vállalkozások mellett továbbiakat vonzzon be, ezzel támogatva magas hozzáadott értéket előállító munkahelyek létrehozását.

Az önkormányzat kommunikációs központja közleményében ismertette: az érintett irodaházról, a használat feltételeiről a város tájékoztatja az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségét (IVSZ) és az érdeklődő IKT vállalatokat.

A kezdeményezéssel kapcsolatban idézték a városvezetőt, aki leszögezte: élére állnának azon magyar városoknak, amelyek a legkedvezőbb feltételeket biztosítják a cégek működéséhez, tisztes gyarapodásához.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy Székesfehérvár az elmúlt években jelentős gazdasági fejlődésen ment keresztül, az elmúlt évben iparűzési adóbevétele már meghaladta a válság előtti szintet, miután tavaly mintegy egymilliárd forinttal növekedett. Ehhez nemcsak a multinacionális cégek, hanem a magyar tulajdonú IKT vállalatok is érdemben hozzájárultak - jelezték.

A felajánlást az IVSZ elnöke, a városban lakó Laufer Tamás is üdvözölte. Kiemelte, hogy sok székesfehérvári dolgozik Budapesten informatikai cégeknél, és örömtelinek nevezte, ha több lehetőség lesz helyben is magas hozzáadott értékű, technológiai pozíciókban dolgozni. Fiatal startup cégek, de kkv-k számára is előnyös lehet egy vidéki nagyvárosban megtelepedni - vélekedett.

A közleményben megjegyzik, hogy az Európai Unió kutatás-fejlesztési és innovációs programja, a Horizont 2020 támogatási rendszerének kedvezményezettjei között a Közép-Magyarországi Régió továbbra sem szerepel, így csak azok a vállalkozások tudnak részt venni a gazdaságélénkítő programokban, amelyek rendelkeznek működő vidéki telephellyel is.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter