Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Új tantárgyakat dolgoznak ki a pénzügyi tudatosság fejlesztésére

A fiatalok alapvető pénzügyi ismereteinek és vállalkozói kompetenciáinak fejlesztésére dolgoz ki tantervet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) által vezetett munkacsoport, amely hamarosan az iskolai tananyag részévé válhat.

A közlemény szerint a 2013-ban hatályba lépett Nemzeti alaptantervvel megnyílt a lehetőség arra, hogy a 7-12. évfolyamos diákok pénzügyi és vállalkozási ismeretekhez jussanak a tanórákon.

A két minisztérium márciusban és áprilisban országjáró rendezvénysorozaton mutatja be a tananyagot - olvasható a tájékoztatásban.

Az NGM közleményében megemlíti: számos civil és pénzintézeti program, verseny érhető el az arra nyitott és érdeklődő intézmények számára, egyebek mellett az Európai Pénz7, amelynek keretében március 9-13. között több mint 90 ezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhet meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a családi költségvetés alapkérdéseivel.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter