Megjelent: 2 hónapja

Új vezérigazgató az OTP Alapkezelő élén

Éder György Köves Benedeket váltja a tavaly év végén 1867 milliárd forintot kezelő társaság élén.

Az OTP Alapkezelő Zrt. igazgatósága új vezérigazgatót nevez ki Éder György személyében. A szakember 2021 decemberében csatlakozott az alapkezelőhöz stratégiai tanácsadóként, új tisztségét a felügyeleti jóváhagyást követően tölti be.

Az OTP Alapkezelő befektetési alapokban és intézményi portfóliókban kezelt vagyona 2021 végén 1867,3 milliárd forint volt, amellyel a társaság hazai piaci részesedése 25,6%.
Éder György közel három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik a pénz- és tőkepiacokon, valamint portfóliókezelési területen. Pályáját 1994-ben portfóliókezelőként kezdte a Magyar Nemzeti Bankban, ahol 1998-tól osztályvezetőként irányította a jegybank deviza portfóliókezelési tevékenységét, majd 2003-tól főosztályvezető-helyettesi pozíciót töltött be.

2007-ben csatlakozott a Raiffeisen Bank treasury csapatához, ahol vezető kereskedőként a bank sajátszámlás kereskedését felügyelte. 

Az új vezető Köves Benedeket váltja az OTP Alapkezelő élén, aki 2002-ben csatlakozott a vállalathoz vezérigazgató-helyettesként, majd 2013 júniusától vezérigazgatóként irányította az alapkezelőt. Köves Benedek jelenleg is a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének elnökségi tagja, valamint az OTP Csoport bolgár leányvállalatának, a DSK Asset Management Felügyelő Bizottságának elnöke.

A vezérigazgatói tisztségben történő változástól függetlenül Köves Benedek folytatja szakmai munkáját az OTP Alapkezelő igazgatósági tagjaként.

  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook