kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Új vezérigazgató az OTP Alapkezelő élén

Éder György Köves Benedeket váltja a tavaly év végén 1867 milliárd forintot kezelő társaság élén.

Az OTP Alapkezelő Zrt. igazgatósága új vezérigazgatót nevez ki Éder György személyében. A szakember 2021 decemberében csatlakozott az alapkezelőhöz stratégiai tanácsadóként, új tisztségét a felügyeleti jóváhagyást követően tölti be.

Az OTP Alapkezelő befektetési alapokban és intézményi portfóliókban kezelt vagyona 2021 végén 1867,3 milliárd forint volt, amellyel a társaság hazai piaci részesedése 25,6%.
Éder György közel három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik a pénz- és tőkepiacokon, valamint portfóliókezelési területen. Pályáját 1994-ben portfóliókezelőként kezdte a Magyar Nemzeti Bankban, ahol 1998-tól osztályvezetőként irányította a jegybank deviza portfóliókezelési tevékenységét, majd 2003-tól főosztályvezető-helyettesi pozíciót töltött be.

2007-ben csatlakozott a Raiffeisen Bank treasury csapatához, ahol vezető kereskedőként a bank sajátszámlás kereskedését felügyelte. 

Az új vezető Köves Benedeket váltja az OTP Alapkezelő élén, aki 2002-ben csatlakozott a vállalathoz vezérigazgató-helyettesként, majd 2013 júniusától vezérigazgatóként irányította az alapkezelőt. Köves Benedek jelenleg is a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének elnökségi tagja, valamint az OTP Csoport bolgár leányvállalatának, a DSK Asset Management Felügyelő Bizottságának elnöke.

A vezérigazgatói tisztségben történő változástól függetlenül Köves Benedek folytatja szakmai munkáját az OTP Alapkezelő igazgatósági tagjaként.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek