Megjelent: 5 hónapja

Új vezérigazgató az OTP Alapkezelő élén

Éder György Köves Benedeket váltja a tavaly év végén 1867 milliárd forintot kezelő társaság élén.

Az OTP Alapkezelő Zrt. igazgatósága új vezérigazgatót nevez ki Éder György személyében. A szakember 2021 decemberében csatlakozott az alapkezelőhöz stratégiai tanácsadóként, új tisztségét a felügyeleti jóváhagyást követően tölti be.

Az OTP Alapkezelő befektetési alapokban és intézményi portfóliókban kezelt vagyona 2021 végén 1867,3 milliárd forint volt, amellyel a társaság hazai piaci részesedése 25,6%.
Éder György közel három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik a pénz- és tőkepiacokon, valamint portfóliókezelési területen. Pályáját 1994-ben portfóliókezelőként kezdte a Magyar Nemzeti Bankban, ahol 1998-tól osztályvezetőként irányította a jegybank deviza portfóliókezelési tevékenységét, majd 2003-tól főosztályvezető-helyettesi pozíciót töltött be.

2007-ben csatlakozott a Raiffeisen Bank treasury csapatához, ahol vezető kereskedőként a bank sajátszámlás kereskedését felügyelte. 

Az új vezető Köves Benedeket váltja az OTP Alapkezelő élén, aki 2002-ben csatlakozott a vállalathoz vezérigazgató-helyettesként, majd 2013 júniusától vezérigazgatóként irányította az alapkezelőt. Köves Benedek jelenleg is a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének elnökségi tagja, valamint az OTP Csoport bolgár leányvállalatának, a DSK Asset Management Felügyelő Bizottságának elnöke.

A vezérigazgatói tisztségben történő változástól függetlenül Köves Benedek folytatja szakmai munkáját az OTP Alapkezelő igazgatósági tagjaként.

  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter