Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Új vezető négy külföldi magyar intézet élén

Mégsem vállalta a New York-i Magyar Kulturális Központ vezetését az igazgatói pályázatot korábban elnyerő Szép Fruzsina; az új igazgató nevét, a moszkvai, római és londoni kulturális intézetek leendő vezetőinek nevével együtt jövő héten teszi közzé a Balassi Intézet.

A magyar kultúra külföldi bemutatásáért felelős Balassi Intézet március 1-jén nyolc külföldi magyar intézet új igazgatóját jelentette be. Ekkor közölték azt is, hogy a New York-i Magyar Kulturális Központ vezetésére kiírt pályázat eredményeképp az akkor a Sziget fesztivál programigazgatójaként dolgozó Szép Fruzsina kap kinevezést szeptembertől.

Mint Szép Fruzsina az MTI-nek kedden elmondta, édesanyja betegsége miatt a megbízatástól májusban vissza kellett lépnie. Az évek óta a Sziget munkatársaként dolgozó kulturális szakember ezért továbbra is a fesztivál programigazgatójaként tevékenykedik majd.

Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója az MTI érdeklődésére közölte: a New York-i Magyar Kulturális Központ új vezetőjének nevét a jövő héten teszik közzé, és ekkor jelentik be azt is, kik vezethetik szeptember 1-jétől a Moszkvai Magyar Kulturális Tudományos és Tájékoztatási Központot, a Római Magyar Akadémiát, illetve a Londoni Magyar Kulturális Központot.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter