Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Uniós foglalkoztatási csomag: a keresleti oldalon lesz a hangsúly

images

images

Magyar újságírókkal folytatott sajtóbeszélgetésén a foglalkoztatásért, szociálpolitikáért és a társadalmi befogadásért felelős biztos elmondta, hogy a javaslatok középpontjában a munkahelyteremtő növekedés áll. Ennek az a fő magyarázata, hogy az unióban a tavaly kibontakozni látszó gazdasági élénkülés megtorpant, a tagországok nem számíthatnak arra, hogy a fellendülés mintegy automatikusan munkahelyeket hoz létre. Az előterjesztés kulcskifejezése a dinamikus munkaerőpiac, újítása pedig, hogy az eddiginél nagyobb hangsúlyt kap benne a keresleti oldal - fejtette ki a magyar biztos.

Az április 19-én nyilvánosságra hozandó előterjesztés egyik legfontosabb eleme, hogy hogyan lehet az uniós alapokat a szaktudást, a képzést, a tartós munkahelyteremtést szolgáló hosszú távú befektetésekre fordítani. Szintén prioritás a mobilitás biztosítása, azaz annak elérése, hogy a munkavállalók uniószerte biztonságosan tudjanak állást váltani vagy állásukban mozogni, és továbbfejleszteni karrierjüket.

Külön figyelmet fordít a 200 oldalas előterjesztés az uniós szabályozás szerepére, illetve a szociális partnerek korábbinál is jobb bekapcsolásába a kulcsfontosságú döntések meghozatalának folyamatába. Andor László elmondta, hogy a témával minden bizonnyal az EU-tagországok állam- és kormányfői is foglalkoznak nyár eleji találkozójukon.

A foglalkoztatási csomagban hangsúlyosan igyekeztek figyelembe venni, hogy a munkaerőpiacon a kínálat sokszor még mindig nem találkozik a keresett készségekkel, emellett az uniós piac szétszabdalt is, számos adminisztratív, nyelvi és egyéb akadályt le kell még küzdeni, hogy egységesebbé válhasson.

A biztos felhívta a figyelmet arra, hogy az uniós végrehajtó testület az elmúlt hónapokban számos javaslattal állt elő a mintegy 24 milliós európai munkanélküliség csökkentése érdekében. Az év első hónapjaiban a csúcsvezetők is foglalkoztak a fiatalok munkanélküliségével, és hamarosan elkészül az az összegzés is, amelyet a bizottság munkacsoportjainak az ebből a szempontból legveszélyeztetettebb tagállamokban szerzett tapasztalatai alapján állítanak össze.

Kérdésekre válaszolva Andor László beszélt arról is, hogy igyekeznek népszerűsíteni a foglalkoztatással összefüggő, olyan nemzeti programokat, amelyek egyes tagállamokban már beváltak. Ezek között említette az úgynevezett duális képzést, amely megkönnyíti az oktatás utáni gyors munkavállalást, valamint az ifjúsági garancia - többek között Ausztriában alkalmazott - rendszerét, amely szinte automatikusan kezdő állást vagy továbbképzést ajánl a pályakezdőknek.

Szintén kérdések kapcsán a biztos kitért a brüsszeli bizottság előtti magyar ügyekre is. Méltatta, hogy a kormány jóval határidő előtt válaszolt a kötelezettségszegési eljárások keretében küldött bizottsági levelekre, és valószínűsítette, hogy a brüsszeli értékelés a mostani esetben is néhány héten belül lezajlik. Megerősítette, hogy a vitás kérdések száma fokozatosan csökken. Ami pedig a túlzott deficit miatt Magyarország ellen folyó eljárást illeti, Andor László a bizottság felé a kormány részéről legutóbb tett jelzéseket úgy értékelte, hogy ezek alapján úgy tűnik, a júniusi határidőig megszületnek a hiány leszorításához szükséges döntések.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter