Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Uniós kulcsszerepet kapnak a "zöld" munkahelyek a jövő évtizedben

Az energiatakarékosságot szem előtt tartó "zöld" munkahelyek létesítésének kulcsszerepe van a 2020-ig terjedő európai uniós növekedési és foglalkoztatási stratégiában - jelentette ki Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatási és szociálpolitikai felelőse a kedden Brüsszelben kezdődött kétnapos miniszteri konferencián.

images

A soros (belga) uniós elnökség szervezésében tartott rendezvényen a magyar biztos azt is hangsúlyozta: nem csak szűken véve a környezetvédelemben, hanem az egész gazdaságban szükség lesz zöld ismeretekre.

Az uniós pénzalapok e tekintetben elsősorban a megfelelő átképzést, a környezettudatos munkavégzéshez szükséges felkészülést segíthetik, ahogy erre máris vannak sikeres projektek - mutatott rá.

Megfelelő és átgondolt stratégia mellett több környezetbarát munkahely jön létre, mint amennyi a hagyományos, szén- és olajalapú iparágakban elvész.

Andor László elmondta, hogy a belga elnökség sokat tett a zöld munkahelyteremtést elősegítő foglalkoztatáspolitika megalapozásáért.

Joelle Milquet belga foglalkoztatási miniszter ehhez hozzátette: a belga elnökség a zöld ügyekben konkrét következtéseket, elképzeléseket ad át, amelyek a következő fél évben a magyar soros elnökség alatt gyakorlati lépésekké fejleszthetők.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter